İçeriğe geç

Sherlock Holmes – Ölümle Randevu Kitap Alıntıları – Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle kitaplarından Sherlock Holmes – Ölümle Randevu kitap alıntıları sizlerle…

Sherlock Holmes – Ölümle Randevu Kitap Alıntıları

‘Genelde, bir şey ne kadar garip görünüyorsa, o denli az gizemlidir. Nasıl ki sıradan bir yüzü tarif etmekle çıkarmak zorsa, her günkü sıradan meseleleri de kafa yorarak çözmek o kadar zordur.’
Şansını her seferinde başka bir masada denemeye çalışan cebi boş bir kumarbaz gibiyim.
Benim beynim yarış motoruna benziyor; yapması gerektiği işi yapamayınca kendi kendine bozuluyor.
Uğruna canını vermeye hazır olmana rağmen imkansız olduğunu bildiğin bir şeyi yapmaya zorlanmanın ne kadar güç olduğunu tahmin edersin.
Hayat, insanın aklının alabileceğinden çok daha gariptir.
Hayat insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir.insan gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez apaçık bir gerçek kadar yakalaması zor bişey yoktur.
Sir Arthur Conan eşsiz detektif Sherlock Holmesu dünyayla tanıştırdı ve bunun üzerinden yıllar geçmesine rağmen popülaritesini hiç yitirmedi. Böylece Sherlock Holmes zaman testine dayanmış oldu. Ölümle Randevu elinizden bırakamayacağınız, hayret-ler içerisinde okuyacağınız, sayfaları çevirdikçe heyecan dozu artan bir Sir Arthur Conan başyapıtı.
Hayat, insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir. İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez. Apaçık bir gerçek kadar yakalaması zor bir şey yoktur.
Uğruna canını vermeye hazır olmana rağmen imkânsız olduğunu bildiğin bir şeyi yapmaya zorlamanın ne kadar güç olduğunu tahmin edersin..
Bilinmeyen her şey mükemmel zannedilir.
Başarısızlıktan korkan insanlar aslında başarısız oldukları zaman ödeyecekleri bedelden ve kaybedecekleri şeylerden korkarlar.
Uğruna canını vermeye hazır olmana rağmen imkânsız olduğunu bildiğin bir şeyi yapmaya zorlamanın ne kadar güç olduğunu tahmin edersin..
Apaçık bir gerçekten daha yanıltıcı bir şey yoktur dünyada
Hayat, insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir. İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez.
‘Beni sevmiyor olabilir ama sesini duymak bile benim için yeterli’ dedi Bay Carruthers
Hayat, insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir. İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez. Apaçık bir gerçek kadar yakalaması zor bir şey yoktur.”
Ah güvenilir bir dost her zaman işe yarar; hele de bir hikaye yazarıysa o.
İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez. Apaçık bir gerçek kadar yakalaması zor bir şey yoktur.
Bilinmeyen herşey mükemmel zannedilir.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Peşin hükümler vermek, insanı gerçeklerden saptırabilir.
Apaçık bir gerçekten daha yanıltıcı bir şey yoktur dünyada.
Başarısızlıktan korkan insanlar, aslında başarısız oldukları zaman ödeyecekleri bedelden ve kaybedecekleri şeylerden korkarlar.
Peşin hükümler vermek, insanı gerçeklerden saptırabilir.
Cherchez la femme *

Her işte bir kadın parmağı arayın!

Binden fazla olayı çözmüş olmakla övünebilirim. Üstelik bunların hiç birinde yanlış ata oynamadım, suçluları kaollamadım. Gel gör ki, toplumun içine sürüklendiği yapay problemlerle ilgilenmekten artık yorulduğumu hissediyorum.
Sana daha farklı bir değerlendirme yapayım Watson : Adam suçluların Napolyon’u!
İnsan teorileri gerçeklere uyduracağına, farkında olmadan gerçekleri teorilere uydurmaya çalışır
Aklıma Fransızların bir sözü geldi : Cherchez la femme (Her işte bir kadın parmağı arayın)
Benim beynim yarış motoruna benziyor; yapması gerektiği işi yapamayınca kendi kendine bozuluyor. Hayat sıradan, gazeteler yavan mı yavan
Apaçık bir gerçekten daha yanıltıcı bir şey yoktur dünyada diye cevap verdi gülerek
ipuçları işin içine girince ben çok dikkatli davranırım, diye cevap verdi Holmes. Başlangıçta doğrudan tek bir şeye işaret ediyormuş gibi görünüyor olabilirler ama olaya başka açıdan baktığınızda,bu seferde tamamen farklı bir şeye işaret ettiklerini görebilirsiniz
Bir kadının sezgilerinin,analitik bir akılcının çıkardığı sonuçlardan daha gerçekçi olduğuna çok şahit oldum
Yalnız adamım,genel izlenimlere hiç bir zaman güvenme,hep ayrıntılara bak
Göremediğin değil,fark edemediğin,Watson. Nereye bakacağını bilmediğin için, önemli noktaları kaçırdın
Ama şu kanıya vardım ki önemsiz meselelerde çoğu zaman bir gözlem alanı ve araştırma zevki veren sebep-sonuç analizi bulunur. Daha büyük suçlar büyük ihtimalle daha basit olurlar, çünkü suç ne kadar büyükse, ardındaki amac da genellikle o kadar belirgin olur.
Gerçekci bir etki yaratabilmek için belli şeyleri seçip ayıklayabilmek gerekir, dedi Holmes. Bir polis memuru basmakalıp şeyler üzerinde dururken, bir gözlemci, meselenin özünü oluşturan ayrıntılara bakar. Duruma göre bazen sıradan olandan daha olağanüstü bir şey yoktur.
Ne demiş Gustave Flaubert, George Sand’a yazdığı mektupta : L’homme c’est mrien l’oeuvre c’est tout (İnsan hiç bir şeydir, Yaratı herşeydir)
Tahmin ediyorum İnsan bazen geçici bir varsayım geliştirir ama bundan yararlanabilmek için biraz zaman gerekir ya da kesin bir kanıt. Kötü bir alışkanlık bu benim için Bay Ferguson, ama insanoğlunun tabiatı zayıftır.
Hayat, insan aklının düşünebileceğınden çok daha gariptir. İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez.Apaçık bir gerçek kadar yakalaması zor bir şey yoktur.
Bir kadının hayalini yıkmak, bir kaplanın yavrusunu elinden almaya benzer..
Hayat, insan aklının alabileceğinden çok daha gariptir
Bir kadının hayalini yıkmak, bir kaplanın yavrusunu elinden almaya benzer.
Uğruna canını vermeye hazır olmana rağmen imkansız olduğunu bildiğin bir şeyi yapmaya zorlanmanın ne kadar güç olduğunu tahmin edersin.
“Apaçık bir gerçekten daha yanıltıcı bir şey yoktur dünyada.”
Bir kadının sezgilerinin, analitik bir akılcının çıkardığı sonuçlardan daha gerçekçi olduğuna çok şahit oldum.
Bir kadının hayalini yıkmak, bir kaplanın yavrusunu elinden almaya benzer.
Genelde dedi Holmes, bir şey ne kadar garip görünüyorsa, o denli az gizemlidir.
Hayat, insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir. İnsan, gerçekte sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez. Apaçık bir gerçek kadar yakalanması zor bir şey yoktur.
İnsan, tehlike karşısında heyecanlanır doğal olarak; bunun aksini düşünmek cesaretten çok aptallıktır, bilirsin.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir