İçeriğe geç

Nikola Tesla’nın Sıra Dışı Hayatı Kitap Alıntıları – Nikola Tesla

Nikola Tesla kitaplarından Nikola Tesla’nın Sıra Dışı Hayatı kitap alıntıları sizlerle…

Nikola Tesla’nın Sıra Dışı Hayatı Kitap Alıntıları

&“&”

Bilim insanı, hemen bir sonuç çıkarmayı amaçlamaz. İleri düzeydeki fikirlerinin kolayca özümsenmesini beklemez. Onun yaptığı iş ziraatçınınkine benzer, GELECEK İÇİNDİR. Onun görevi, gelecek olanların temelini atmak ve yolunu açmaktır. Şunları söyleyen şairle yaşar, çalışır ve umut eder;

Günlük İş – ellerimin uğraşını,
Tamamlamak safi sefa!
Ah, asla müsaade etmeyin bocalamama!
Hayır, söz konusu değildir boş bir rüya
Hayret! Şüphesiz ki bunlar ağaçtır ama görünüşte çıplak sırıklardır, fakat yine de yiyecek ve barınak sağlayacaklardır!
-GOETHE, HOPE"

İnsan, sonsuz yetenekli bir zihinle donatılmış tek varlık değildir.
Acımasızlık tabiatın kanunudur, süratle ve karşı konulamaz bir şekilde bizi bekleyen kıyamete doğru gidiyoruz.
Barış ancak evrensel aydınlanmanın ve ırkların birleşmesinin doğal sonucu olarak ortaya çıkacaktır.
Sonra birdenbire tüm varlığımın gidişatını değiştiren muazzam bir şey oldu.
Kitapları her şeyden çok sevdim.
Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bazı kıskanç kişilere çabalarımı engelleme zevkini ve tatminini yaşatmak istemiyorum.Bu kişiler benim gözümde kötü bir hastalığın mikropları olmaktan daha öte değillerdir.
Hepimizin davranışlarımızı yönetmek ve gönül rahatlığımızı garanti altına almak için bir ideale sahip olmalıyız, manevileşmiş bir gücün işlevini yerine getirdiği sürece bunun iman, sanat, bilim ya da başka bir şey olmasının ehemmiyeti yoktur."
Yetersiz gözlem bir tür cehalettir ve pek çok marazi görüşten, aptalca fikirlerin yayılmasından sorumludur."
İnsanların çoğu dış dünyayla ilgili düşüncelere kendilerini öyle kaptırırlar ki kendi içlerinde nelerin öldüğünden habersizlerdir.
Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bazı kıskanç kişilere çabalarımı engelleme zevkini ve tatminini yaşatmak istemiyorum. Bu kişiler benim gözümde kötü bir hastalığın mikropları olmaktan daha öte değillerdir.
insanların çoğu dış dünya ile ilgili düşüncelere kendilerini öyle kaptırırlar ki kendi içlerinde nelerin öldüğünden habersizdirler
Kanun ve düzen, örgütlü gücün kesinlikle korunmasını gerektirir. Katı disiplin olmadan hiçbir toplum var olamaz ve gelişemez. İhtiyaç hasıl olduğu takdirde her ülke kendini savunabilecek kudrette olmalıdır. Bugünün koşulları dünün sonucu değildir ve köklü bir değişiklik hemen sabahına etkisini göstermeyecektir. Eğer uluslar bir anda silahsızlanırsa, akabinde gelinecek noktanın savaşın kendisinden daha kötü olması kuvvetle muhtemeldir."
Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bazı kıskanç kişilere çabalarımı engelleme zevkini ve tatminini yaşatmak istemiyorum. Bu kişiler benim gözümde kötü bir hastalığın mikropları olmaktan daha öte değillerdir"
Acımasızlık tabiatın kanunudur, süratle ve karşı konulamaz bir şekilde bizi bekleyen kıyamete doğru gidiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir