İçeriğe geç

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Kitap Alıntıları – Ozan Bingöl

Ozan Bingöl kitaplarından Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu kitap alıntıları sizlerle…

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu Kitap Alıntıları

İki şeyden kaçılmaz ölüm ve vergi demiş B. Franklin.
Sevgilisi olanlardan vergi alınsın, yalnızlara maaş bağlansın, habersiz terk edenler ihbar vergisi ödesin, gönül yaraları malulen emekli edilsin.
Sadece geçen yıl (2017) 621 milyar TL vergi ödeyip hala özel güvenlikli sitelerde oturmak zorunda kalıyorsak, köprüye yola tekrar para ödüyorsak, özel okul diye ticari girdabı giriyorsak, özel hastanede bakılıyorsak, özel sağlık sigortası düşünüyorsak, soru net: Vergilerimiz nerede?
Son 12 yılda sadece ÖTV’den toplanan 895,8 milyar ₺ ile 213 tane Osmangazi Köprüsü, 208 tane Avrasya Tüneli, 105 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini biliyor muyuz ?
100.000₺’ye ülkeye gelen bir otomobilden 211.000₺ vergi alındığını biliyor muyuz ?
Sabah uyanıp musluğu açtığınızda, daha güne başlarken bile 5 ayrı vergi (KDV, Çevre Temizlik Vergisi, Atık Su Bedeli, Katı Atık Bertaraf Bedeli, Katı Atık Toplama Bedeli) ödendiğini
Aylık 6.000₺, yılda 72.000₺ brüt maaş alan bir çalışandan 25.120₺ vergi kesildiğini, yılın 365 gününün 205 günü vergiye çalıştığını
Doğumdan ölüme, ekmekten suya kadar vergi ödeyip;
Hâla güvenlikli bir sitede oturmak, özel sağlık sigortası yaptırmak, çocukları özel okula göndermek gibi bir nevi zorunluluklarımız var!
Enteresan!
İki şeyden kaçılmaz: ölüm ve vergi
Acı olan tarafı, artık sadece mali anestezi uygulanmış, vergisel açıdan hissizleşmiş bir toplum değiliz; vicdani, ahlaki, akli ve fikri açıdan da hissizleşmiş, anestezi uygulanmış gibiyiz!
Bunca vergi ödeyip neden hâlâ özel güvenlikli bir sitede oturmak zorunda kaldığını, bu kadar SGK primi ödeyip neden hâlâ özel sağlık sigortası yaptırmak durumunda olduğunu ya da bu kadar vergi ödeyip neden hâlâ çocuğunu özel okulda okutma eğiliminde bulunduğunu düşünmez çünkü vergiyi hissetmez
Son 12 yılda sadece ÖTV’den toplanan 895,8 milyar ₺ ile 213 tane Osmangazi Köprüsü, 208 tane Avrasya Tüneli, 105 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini biliyor muyuz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir