İçeriğe geç

Sınırlar Kitap Alıntıları – Henry Cloud

Henry Cloud kitaplarından Sınırlar kitap alıntıları sizlerle…

Sınırlar Kitap Alıntıları

Hatalarımız aynı zamanda öğretmenlerimizdir.
Başarılı olmanız, yapmayı denemeniz kadar önemli değildir.
Sorunları görmek genelde kolaydır, ancak değişikliği meydana getirecek zor seçimleri yapmak ve riskleri göze almak zordur.
Kötü olan denemek ve başarısız olmak değil, denemeyi başaramamaktır.
Yüreğimizdeki istekler bize doğanın bir armağanıdır.
Değiştirebileceğiniz şeyler ile değiştiremeyeceğiniz şeyleri ayırt edebilme gücüne ve bilgisine sahip olmalısınız.
Yerine getirilmiş bir istek ruhu besler, ancak bunu başarmak için çok çalışmak ve çaba sarf etmek gerekir.
Kendi arzularımızın sahibi olmalı ve yaşamda emellerimize ulaşmak için onları aramalıyız.
İster beyin ameliyatı yapalım, ister çek defterimizin hesaplarını kontrol edelim, ister çocuk yetiştirelim, daha iyi yaşamlara sahip olmak istiyorsak aklımızı kullanmalıyız.
Yeni ve zor olan bir şey denerken hepimiz korkarız. İnsan korkusuyla yüzleşmediği için değil, elinden gelenin en iyisini yapmadığı için cezalandırılır.
Aynı toplum içinde insanlarla birlikte olmamız gerekir. Ancak her toplulukta, bütün üyelerin kendi alanları ve mülkleri vardır. Önemli olan şey; sınırların geçişe izin verecek saydam, ancak tehlikeleri uzak tutacak kadar sağlam olması gerekir.
Kayaları kaldırırken yardıma ihtiyaç duyarız – işte bu anlar, hayatlarımızda yaşadığımız kriz dolu, üzücü anlardır.
Doğru insanlara karşı doğru zamanlarda doğru sınırlar koyamamamız çok yıkıcı sonuçlara varabilir.
Sherrie, kendi hayatının sahibi olmakta büyük zorluklar yaşıyor.
Ziyan olan vaktin arkasından ağlamanın faydası yok sanırım.
İnsan korkusuyla yüzleşmediği için değil , elinden gelenin en iyisini yapmadığı için cezalandırılır.
Seçimleri belirleyen sizsiniz. Seçimlerinizin sonuçlarına katlanması gereken de sizsiniz. Sonuçta mutlu olmanızı sağlayacak seçimleri yapmanızı engelleyen kişi gene siz olabilirsiniz.
Bir kişi veya göreve zaman harcamayı bırakmak , hayatınızda sınırlarınızı oluşturmanız gereken ve kontrolün elinizden çıktığı durumlarda kontrolü tekrar elinize almanızı sağlayabilir.
Eleştirel kimseleri kendi hallerine bırakın, onları değiştirmeye çalışmayın, ancak kendinizi onlardan ayrı tutun ve sizinle ilgili düşüncelerini içselleştirmeyin.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
On yedi yaşında olup, hala televizyon seyretme ve telefonla konuşma konusundaki yasaklamalarla disipline edilen bir genç, bir yıl sonra üniversiteye gittiğinde ciddi sorunlarla karşılaşabilir.
Arkadaşlarımızı bize bağlı tutan tek bir öğe vardır; bu ne performansımız, ne sevecenliğimiz, ne onların suçluluk hissetmesi ne de mecbur olmalarıdır ve bu gerçeğin farkına varmak korkutucudur. Onların bizi aramaya, bizimle zaman geçirmeye ve bize katlanmaya devam etmelerini sağlayan tek şey, sevgidir. Ve bu bizim kontrol edemediğimiz tek şeydir.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Çocuğunuzun davranışları ile bu davranışların sonuçları arasında olabildiğince yakın ilişki kurmak son derece önemlidir. Bu sayede, gerçek hayatı en verimli şekilde deneyimlemiş olurlar.
Aşırı yemenin acı verici olmasının nedeni, insanların gözle görebilmesidir. Aşırı kilolu kişi görüntüsünden dolayı kendisinden nefret eder ve utanç duyar.Kontrolsüz davranışları yüzünden acı çeken diğerleri gibi, aşırı kilolu kişi de kendi davranışı yüzünden büyük utanç duyar ki, bu da onu ilişkilerinden geri çekilerek soyutlanmasına ve daha fazla yemesine neden olur.
Hem kronik olarak ve hem de kriz nöbetleri halinde aşırı yiyen kimseler, içsel bir sınır sorunuyla yüz yüzedir. Aşırı yiyenler için yemek sahte bir sınır işlevi görür. Yemeği, kilo alarak ve daha az çekici hale gelerek insanlardan uzaklaşmak için kullanabilirler. Ya da yemeğe sahte bir yakınlık elde etmek için saldırabilirler. Bu kimselere göre yemekten gelecek ”rahatlama ” sınırların gerekli olduğu gerçek ilişkilerden daha az korkutucudur.
Sınırlara sahip olmak, amacı olan bir yaşam sürmektir.
Başarıya ulaşanlar, aktif olup haklarını savunan kimselerdir. Onlar hareketi başlatmışlar, zorlamışlar, itmişlerdir. Sonunda kaybedenler pasif davranıp hareketsiz kalanlardır.
Tanrım, dikildiğim yerde çiçek açmama izin ver.
geçmiş ilişkilerimiz ve olduklarını düşündüğümüz kişiler hakkında oluşturduğumuz önyargılar yüzünden algılayış tarzımız bozulur, bu kişiler en yakınımızdakiler olsa bile..
Varlık ve benlik sınırı, hayır diyebilen, ne istediğini ve ne istemediğini iyi bilenlerin inşa edebildiği, yaşam kalitesini arttıran güçlü ve özel bir alandır.
Kişisel sınırlarımız kapıları olacak şekilde tasarlanmıştır. Güvenilir ilişkilerin tadını çıkarma ve yıkıcı ilişkilerden uzak durma özgürlüğüne sahip olmamız gerekir.
Varlık ve benlik sınırı, hayır diyebilen, ne istediğini ve ne istemediğini iyi bilenlerin inşa edebildiği, yaşam kalitesini arttıran güçlü ve özel bir alandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir