İçeriğe geç

Hafıza Koleksiyoncusu Kitap Alıntıları – Kayahan Demir

Kayahan Demir kitaplarından Hafıza Koleksiyoncusu kitap alıntıları sizlerle…

Hafıza Koleksiyoncusu Kitap Alıntıları

Ün hafızanın en büyük düşmanıdır! Ünlü insanların Alzheimer hastalarından hiçbir farkı yoktur,herkes onları tanır,bilir;ama onlar kimseyi tanımaz, hatırlamaz!İşin gülünç tarafı onlar bu durumun farkında bile değildir.Kendilerini gayet sağlıklı görürler.Tıpkı Alzheimer hastaları gibi
Öyle bir dünyadayız ki ,herkes her şeyi, herkesi kolayca unutuyor.Hayvanların da haklarının olabileceğini unutuyoruz mesela.Sürekli bilinçlendirme maksatlı basılan doğayı koruma kitaplarından okuduğumuz bilgileri ertesi güne kalmadan unutuyoruz! Dünyada birçok suç işleniyor.insanlar birbirlerini öldürüyor, dolandırıyorlar.Önce tepki gösteriyoruz,sokaklara dökülüyoruz. Ama maalesef iki gün sonra onu da unutuyoruz!
İnsan kelimesi ‘nisyan’ kelimesinden türetilmiştir.Yani ‘unutma’ anlamına gelen bir kelimeden İnsanoğlu unutmayı seven bir varlıktır.Fıtratında vardır unutmak
Sonrasında derin bir sessizlik…
Bugün bir şey vardı onda. Tarif edemeyeceği bir tür rahatsızlık.
Siz kitap okumayı bir tür hobi olarak mı görüyorsunuz? Çok yazık! Kitap okumak bir hobi değil, ihtiyaçtır!
Hayat telaşesinden uzak, sadece o ânı yaşamak kadar güzek bir duygu olabilir mi?
Sessiz insanlar, en gürültülü zihinlere sahiptir.
– Stephen King
Ruhumun kuşu, kafesinde sabırlı ol,
Bu beden, eyvah! Nasıl da hızlı yaşlanıyor.
Şimdiden duyduğum çıngırak sesleri,
Kervan yola çıkmaya hazır, diyor.
Yakında hiçlik diyarına ulaşacak
Ve sen, nihayet etin boyunduruğundan kurtulacaksın, hamdolsun.
Hafızam, benim çocukluğumdan beri tek dostum, tek sırdaşımdır ve tek düşmanım! Her insan bir anlamda Hafıza Koleksiyoncusu değil midir zaten?
İnsan kelimesi nisyan kelimesinden türetilmiştir. Yani unutma anlamına gelen bir kelimeden İnsanoğlu unutmayı seven bir varlıktır. Fıtratında vardır unutmak
Aileleri, ülkeleri ayakta tutan saygıdır. Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaşlar başlar.
İnsan, mezarlıkların yanı sıra müzelerde de ölümü hatırlıyor, yoğun duygular içerisine giriyordu. Evet, insan çok zeki bir varlıktı ama bir o kadar da çaresiz.
İnsan tarihini çok iyi bilmeli; ama asla tarihe takılı kalmamalı
Dozunda korku temel ihtiyaçtır.
Dedektife göre insan hayatı satranç oyunundan çok da farklı değildi aslında. Piyonlar, filler, kaleler, vezirler, şahlar ve daha fazlası Her insanın hayatta satranç taşları gibi farklı birer rolü ve hareket etme kabiliyeti vardı.
Zira üniversiteler kan akmasın diye eğitim veriyordu. Burada kişinin silahı bıçak ya da tabanca değil, kalem ve mürekkep olmalıydı.
“Sessiz insanlar, en gürültülü zihinlere sahiptir.”
Stephen King
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Zamanı geri sarabilmek için her şeyini feda edebilirdi. Ama ne çare ki giden zamanın geri geldiği hiç görülmemişti. O sebeple insan her bir saniyesini dolu dolu, hissederek yaşamalıydı.
Dedektif Milas hiçbir tepki vermedi. Şimdiye kadar çok Cinayet vakasına şahit olmuştu ama düşmanını zehirle öldüren katillere sadece polisiye kitaplarda rastlamıştı . Bu hiç adil olmayan bir öldürme şekliydi Milas’a göre .Tabanca ve bıçaklı cinayetlerde kişi çoğu zaman katilini görebiliyordu ancak zehir , hayat ışığı sönen kurbanlar için koskocaman bir muamma deryasına açılan anahtar görevi görüyor olmalıydı.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Dedektif Milas hiçbir tepki vermedi. Şimdiye kadar çok Cinayet vakasına şahit olmuştu ama düşmanını zehirle öldüren katillere sadece polisiye kitaplarda rastlamıştı . Bu hiç adil olmayan bir öldürme şekliydi Milas’a göre .Tabanca ve bıçaklı cinayetlerde kişi çoğu zaman katilini görebiliyordu ancak zehir , hayat ışığı sönen kurbanlar için koskocaman bir muamma deryasına açılan anahtar görevi görüyor olmalıydı.
“Şuraya bak eğitim hayatımın insan hayatından hiçbir farkı yok , sürekli yanlışlar doğruları götürüyor.Doğruları görmek varken neden hep yanlışları görürüz ki ?”
-Sevginin değil saygının tükendiği yerde savaşlar başlar-
-Sevginin değil saygının tükendiği yerde savaşlar başlar-
Dedektife göre insan hayatı satranç oyunundan çok da farklı değildi aslında. Piyonlar filler kaleler vezirler şahlar ve daha fazlası…Her insanın hayatta satranç taşları gibi farklı birer rolü ve hareket etme kabiliyeti vardı .
Sessiz insanlar en gürültülü zihinlere sahiptir -Stephen King-
Siz kitap okumayı bir tür hobi olarak mı görüyorsunuz? Çok yazık! Kitap okumak bir hobi değil, ihtiyaçtır!
Ama ne çare ki giden zamanın geri geldiği hiç görülmemişti. O sebeple insan her bir saniyesini dolu dolu, hissederek yaşamalıydı.
En iyi görünümlü birinin içinden canavar, en kötü görünümlü birinin içinden masum bir çocuk çıkabilir.
Kitap okumak bir tür hobi değil, ihtiyaçtır.
Şuraya bak, eğitim hayatımın insan hayatından hiçbir farkı yok Sürekli yanlışlar doğruları götürüyor. Doğruları görmek varken neden hep yanlışları görürüz ki?
Saygı önemli saygı Aileleri, ülkeleri ayakta tutan saygıdır. Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaşlar başlar.
İnsan tarihini çok iyi bilmeli, ama asla tarihe takılı kalmamalı
Duygu ve hisler bizim en büyük düşmanımızdır. Gerçeklerin de katili
Saygı önemli saygı Aileleri, ülkeleri ayakta tutan saygıdır. Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaş başlar!
Saygı önemli saygı Aileleri, ülkeleri atakta tutan saygıdır. Sevginin değil, saygının tükendiği yerede savaşlar başlar!
Ünlülerin Alzheimer hastalığından hiçbir farkı yoktur. Herkes onları tanır bilir; ama onlar kimseyi hatırlamaz tanımaz. Işin gülünç tarafı onlar bu durumun farkında bile değildir. Kendilerini geyet sağlıklı görürler. Tıpkı Alzheimer hastaları gibi
Hafızam, benim çocukluğumdan beri tek dostum, tek sırdaşımdır ve de en büyük düşmanım! Her insan bir anlamda Hafıza Koleksiyoncusu değil midir zaten? Benim farkım bu koleksiyondaki resimlerin hiçbirini unutamamam. Buna hastalık demek en doğrusu olur sanırım.
İnsan kelimesi ‘nisyan’ kelimesinden türetilmiştir. Yani ‘unutma’ anlamına gelen bir kelimeden İnsanoğlu unutmayı seven bir varlıktır. Fıtratında vardır unutmak
Hafıza biz tarihçiler için en büyük nimetlerden biri Birçok insan hafızanın bir yetenek olduğunu bilmez. Hatta birçoğu önemsemez bile
Sanat, kültür, edebiyat gibi ruhu besleyen gıdalar insanoğlunu mutlu etmek için vardı. Dünya’yı daha da güzelleştirmek için
İnsan hayatı satranç oyunundan çok farklı değildi aslında. Her insanın hayatta satranç taşları gibi farklı birer rolü ve hareket etme kabiliyeti vardı.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir