İçeriğe geç

Antabus Kitap Alıntıları – Seray Şahiner

Seray Şahiner kitaplarından Antabus kitap alıntıları sizlerle…

Antabus Kitap Alıntıları

Çocuk olunca eve gelen giden oldu da iki insan yüzü gördüm.Ev topluydu Allahtan,doğum sancım beklediğimden erken tutunca hemen çıkıp camları silivermiştim.
Gelinlik giymedim. Zaten şu durumda abilerimin bana bekâret kuşağı takması yersiz olurdu. ”Evlenmem, ” diye de hiç diretmedim. Baba evimden kötü olacak değil ya koca evi?!!!
Olurmuş meğer
Ayağını denk al! dedi. Gitti Ben kalktım, ortalığı toparladım ki kimse tecavüze uğradığımı anlamasın. Biri duyarsa rezil olurum.
Mesela ben dayak yedim diye karakola gitsem, biriniz şahitliğe gelmezsiniz, niye? E aile meselesi ne olsa, yarın öbür gün ben kocamla iyi olurum, hatta size, ‘Sana ne be, kocam değil mi döver de sever de,’ bile derim de, siz kötü olursunuz di mi?
Siz karışmazsınız. Bana üzülürsünüz tabii ama taraf tutmazsınız
Öyle de bir tutarsınız ki: Ben zulüm çekerken susuyorsanız, kocamın tarafındasınız. Siz, erkek tarafısınız. Amaaan, benim babam bile özbeöz babamken, kız tarafı değil erkek tarafıydı.
Beni okutmadılar. Ben televizyon mezunuyum.
Evet, bende de konuşma reflüsü var. Yıllardır laflarımı o kadar çok yuttum ki, yalnız kaldı mıydı böyle içimden çıkıyor laflar. Amaan, elaleme konuşup da ne… Dil kesiiik baş selamet. Kocanla iki laf etmeye kalksan ya azar yersin ya da..
İnsan insana lazım be kızım
Yeni evliler hep böyle ocakta yemekleri varmış gibi telaşla koşar kocalarına. Birkaç yıl geçsin, yemeğin dibi tutmuşu makbul demeye başlar.
Ben, Osman kızı Leyla, Remzi’nin karısı Leyla oldum. Bana sorsalar, sadece Leyla olmak isterdim.
Leyla ile Mecnun bile değil, düz Leyla.
Remzi ölmezse Ya evden kaçıp orospu olacağız ya adamı öldürüp katil. Ya adam bizi öldürecek ya biz kurtulmak için canımıza kıyacağız Remzi ölmüyor.
Seyirciler hep olur. Önceleri utanırdım. El âleme rezil oluyoruz diye. Asıl el âlem bana rezil oluyor. Görüp de görmeyerek. Madem beni yok sayıyorsunuz, ben de sizi yok sayıyorum.
Mesela ben dayak yedim diye karakola gitsem, biriniz şahitliğe gelmezsiniz niye? E aile meselesi ne olsa, yarın öbür gün ben kocamla iyi olurum, hatta size, Sana ne be, kocam değil mi döver de sever de, bile derim de siz kötü olursunuz di mi? Siz karışmazsınız. Bana üzülürsünüz tabii ama taraf tutmazsınız Öyle de bir tutarsınız ki: Ben zulüm çekerken susuyorsanız, kocamın tarafındasınız. Siz, erkek tarafısınız. Amaaan, benim babam bile özbeöz babamken, kız tarafı değil erkek tarafıydı.
El derdi insanın kendi derdini unutmak için edindiği zevktir.
“İnsanoğlu acıkmasa biz hâlâ taş devrindeyik. Bütün buluşlar neden olmuş? Hep açlıktan.
Bir sofrayı paylaşmak bizim aile birliğimizi korumamıza fayda etmedi.
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum,
Bütün çiçeklerini getirin buraya,
Öğrencilerimi getirin, getirin buraya.
Misal bizim mahalledeki kadınlar; kocalarıyla evlenmişler ama televizyonla dost hayatı yaşıyorlar. Ne de olsa evde bir ses oluyor Akşam olup kocaları televizyon karşısına geçip kendilerini unutunca da, aynı kadınlar, kocalarını sevgililerine kaptırmanın hezimetiyle sarsılıyor. Artık televizyonu mu kıskanıyorlar kocalarını mı bilmem.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Sen hamama gidip kurnaya düğüne gidip zurnaya âşık oluyorsun,
“Sana bir şey söyleyim mi, insanların ne kadar kuruntusu varsa hep tokluktan. Televizyonda da görüyoruz, zenginler hep psikologlarda. Niye? Toklar da ondan. İnsan kısmı açlık derdi olmayınca başka dertler bulup kendini oyalamak ister. Halbuki aç insanın kursağından başka derdi olmaz.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Çocuk gelişiminde temel unsur psikolojidir. Çocuğunuzun özgüveni yüksek bir birey olarak yetişmesi için, sizin ona güvenmeniz, seçimlerine saygı duymanız her şeyden önce gelir. Meslek seçiminde tercih çocuğa bırakılmalı, aile yönlendirmekten çok aydınlatıcı misyon üstlenmelidir.
Ben gözümü sende açtım!
Tek zulüm gören sen misin? Bazılarının duvarları kalın sadece. Seslerini duymuyorsun.
Evliyken olan tecavüzü kimse tecavüzden saymaz.
Üçüncü sayfa haberleri üç-beş satırdan ibaret olsa da hikâyeleri; “kırk katır mı kırk satır mı?”dır.
Ben Osman kızı Leyla, Remzi’nin karısı Leyla oldum.Bana sorsalar sadece “Leyla” olmak isterim.”Leyla’yla Mecnun” bile değil, düz Leyla.37
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir