İçeriğe geç

Küçük Başlayın, Büyük Düşünün Kitap Alıntıları – Steve Jobs

Steve Jobs kitaplarından Küçük Başlayın, Büyük Düşünün kitap alıntıları sizlerle…

Küçük Başlayın, Büyük Düşünün Kitap Alıntıları

Bu günlerde, sahip olduğumuz en değerli kaynaklardan bir tanesi boş zamandır bence.
Geriye dönüp de, eh, of, şey işte, keşke kovulmasaydım, keşke ben de orada olsaydım, keşke şöyle, keşke böyle diyemezsiniz. Boşunadır. O yüzden, dün yaşananları kafaya takmak yerine yarınların icadıyla uğraşalım.
Tam olarak ne olacağını kesinlikle tahmin edemezsiniz ama ilerlediğimiz istikameti sezebilirsiniz. İşte, durabileceğiniz en yakın nokta da burasıdır. Sonra yalnızca geriler ve yoldan çekilirsiniz, böylece bu şeyler kendi kendilerine hayat bulurlar.
Apple’ın derdinin devası maliyet tasarrufunda saklı değil. Apple’ın derdinin devası, inovasyonlarla mevcut çıkmazdan kurtulmasında saklı.
İleriye bakarak noktaları birleştiremezsiniz;yalnızca geriye bakarak birleştirebilirsiniz onları.
Asıl önemli olan bugüne odaklanmak.

-Fortune, 1998

İleriye bakarak noktaları birleştiremezsiniz; yalnızca geriye bakarak birleştirebilirsiniz onları. O yüzden, noktaların bir şekilde geleceğinizde birleşeceğine güvenmelisiniz.

-Stanford Üniversitesi diploma töreni konuşması, 2005

Dünü düşün, yarının hayalini kur ama bugünü yaşa.
Bir gün ölecek olduğunuzu bilmek, kaybedecek bir şeyleriniz olduğunu düşünme tuzağına düşmenizi engellemenin en iyi yoludur
Her işte elinizden geleni yapın. Uyumayın! Başarı beraberinde yeni başarıları getirir, o yüzden başarıya aç olun .
Zamanınız sınırlı, o yüzden başkasının hayatını yaşayarak çöpe atmayın.
Bir şeyin önemli olabilmesi için illa dünyayı değiştirmesi gerekmez
Bilgisayarlar zihinlerimiz için yapılmış bir bisiklettir desek yeridir.
Bize kalırsa, beyninizi kapatmak için televizyon izliyor ve beyninizi açmak istediğinizde de bilgisayar başına geçiyorsunuz.
Bu tek kişilik bir gösteri değil.
Bazen o ilk adım, atması en zor adımdır ve biz o adımı daha yeni attık.
Dünü düşün, yarının hayalini kur ama bugünü yaşa.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Bazen o ilk adım, atması en zor adımdır.
Sokrates’le bir akşamüstü için elimdeki bütün teknolojiyi verirdim.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Ömrümün sonuna gelip de Tanrı’nın karşısına çıktığımda, içimde tek bir yetenek kırıntısı bile kalmadı ve bana bahşettiğin her şeyi kullanıp tükettim, diyebilmeyi umuyorum.
Bu, benim mantralarımdan bir tanesidir: Odaklanma ve basitlik. Basitlik karmaşıklıktan daha zor olabilir: Bir şeyi basitleştirmek uğruna zihninizi arındırmak için çok çalışmak zorundasınız. Ama nihayetinde buna değer, çünkü bir kere başardınız mı, dağları yerinden oynatabilirsiniz.
Her gününüzü hayatınızin son günüymüş gibi yaşayın.
Dünü düşün,yarının hayalini kur ama bugünü yaşa.
Bence firsat eşitliği,her şeyden öte,eksiksiz eğitim demektir.
Bir gün ölecek olduğumuzu bilmek,kaybedecek bir şeyleriniz olduğunu düşünme tuzağına düşmenizi engellemenin en iyi yoludur. Zaten çırılçıplak kalmışsınız. Kalbinizin sesini dinlememenizin için hiçbir sebep yok.
Insanların onları sizin kadsr sevmeyeceğini asla bilemezsiniz.
Hiçbir şeyi fazla ciddiye almayın. Hayatınızı yaratıcılığınızı konuşturarak,bir sanatçı olarak yaşamak istiyorsanız,geçmişe fazla takilmamamiz gerekir.
Dünü düşün, yarının hayalini kur ama bugünü yaşa.
Zamanımız sınırlı, o yüzden başkasının hayatını yaşayarak çöpe atmayın o zamanı.. Diğer insanların fikirlerinin gürültüsünün, iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi de, yüreğinize ve içinizdeki sese kulak verecek kadar cesur olun. Her nasılsa, gerçekte nasıl biri olmak istediğinizi onlar zaten biliyorlar.
Hiçbir şeyi fazla ciddiye almayın. Hayatınızı yaratıcılığınızı konuşturarak, bir sanatçı olarak yaşamak istiyorsanız, geçmişe fazla takılmamanız gerekir. Yeri geldi mi ürettiğiniz her şeyi, olduğunuz kişiyi, yani hepsini çöpe atmaya hazır olmak zorundasınız.
Sokrates ile bir aksam üstü için elimdeki bütün teknolojiyi verirdim.
İnsanlar, birey birey düşünürsek, özlerinde iyiler. İnsan gruplarına dair ise daha kötümser bir bakış açısına sahibim.
Korsanlık, donanmaya katılmaktan daha eğlenceli.
Zamanınız sınırlı, o yüzden başkasının hayatını yaşayarak çöpe atmayın o zamanı Diğer insanların fikirlerinin gürültüsünün, iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi de, yüreğinizdeki ve içinizdeki sese kulak verecek kadar cesur olun. Her nasılsa, gerçekte nasıl biri olmak istediğinizi onlar zaten biliyorlar.
Yaşlı insanlar oturup şöyle sorarlar: ‘Bu da ne böyle?’
Gençler ise şöyle sorar: ‘Bununla ne yapabilirim?’
Şanslıydım – daha hayatımın başında sevdiğim işin ne olduğunu bulmuştum.
artık geçmişe bakmayı bırakalım, dedim. Önemli olan yarın ne olacağı.
Yirmi üç yaşına girdiğimde 1 milyon dolardan fazla değerim vardı ve yirmi dört yaşına girdiğimde, bu değer on milyon dolardan fazla oldu; yirmi beşimde ise yüz milyon dolardan fazla ama bunun pek bir önemi yoktu, çünkü bunları para için yapmamıştım.
Zamanınız sınırlı, o yüzden başkasının hayatını yaşayarak çöpe atmayın o zamanı Diğer insanların fikirlerinin gürültüsünün, iç sesinizi bastırmasına izin vermeyin. En önemlisi de, yüreğinize ve içinizdeki sese kulak verecek kadar cesur olun. Her nasılsa, gerçekte nasıl biri olmak istediğinizi onlar zaten biliyorlar.
Belli bir süre boyunca yalnızca tek bir şeyi yapmaya odaklandığınız zaman, hayatınızı başka türlü yaşama ihtimallerinden de vazgeçmek zorundasınız. Olağanüstü bir şey başarmak niyetindeyseniz, at gözlüğü takıp çok kararlı bir biçimde dümdüz ileriye bakmalısınız.
Dün yaşananları kafaya takmak yerine yarınların icadıyla uğraşalım.
Her işte elinizden gelenin en iyisini yapın. Uyumayın. Başarı beraberinde yeni başarıları getirir, o yüzden başarıya aç olun. Mükemmeliyetçi, nitelikli insanları işe alın.
Dünü düsün, yarinin hayalini kur ama bugünü yasa.
Basitlik, karmaşıklıktan daha zor olabilir. Bir şeyi basitleştirmek uğruna zihninizi arındırmak için çok çalışmak zorundasınız. Ama nihayetinde buna değer, çünkü bir kere başardınız mı, dağları yerinden oynatabilirsiniz.
çünkü Ölüm muhtemelen Hayat’ın en iyi icadıdır.
Ömrümün sonuna gelip de Tanrı’nın karşısına çıktığımda, içimde tek bir yetenek kırıntısı bile kalmadı ve bana bahşettiğin her şeyi kullanıp tükettim, diyebilmeyi umuyorum.
dünyayı değiştirebileceklerini düşünecek kadar deli olanlar, gerçekten dünyayı değiştirebilecek olanlardır.
Sokrates’le bir akşamüstü için elimdeki bütün teknolojiyi verirdim.
artık geçmişe bakmayı bırakalım, dedim. Önemli olan yarın ne olacağı.
Keşke şöyle, keşke böyle diyemezsiniz. Boşunadır.
Hatalarımızın sorumluluğu bize ait, çünkü bunu daha önce kimse yapmamıştı.
Bir gün ölecek olduğunuzu bilmek, kaybedecek bir şeyleriniz olduğunu düşünme tuzağına düşmenizi engellemenin en iyi yoludur. Zaten çırılçıplak kalmışsınız. Kalbinizin sesini dinlememeniz için hiçbir sebep yok.
Şayet insanlar, diğer yaratıcı ve zeki insanlarla canlarını dişine takarak çalışırsa, insanoğlunun sorunlarının çoğunu çözebilirlerdi. Buna ben de tüm kalbimle inanıyorum.
Her işte elinizden gelenin en iyisini yapın. Uyumayın! Başarı beraberinde yeni başarıları getirir, o yüzden başarıya aç olun.
Hiçbir şeyi fazla ciddiye almayın. Hayatınızı yaratıcılığınızı konuşturarak, bir sanatçı olarak yaşamak istiyorsanız, geçmişe fazla takılmamamız gerekir. Yeri geldi mi ürettiğiniz her şeyi, olduğunuz kişiyi, yani hepsini çöpe atmaya hazır olmak zorundasınız.
Basitlik, karmaşıklıktan daha zor olabilir: bir şeyi basitleştirmek uğruna zihninizi arındırmak için çok çalışmak zorundasınız. Ama nihayetinde buna değer, çünkü bir kere başardınız mi, dağları yerinden oynatabilirsiniz.
dünyayı değiştirebileceklerini düşünecek kadar deli olanlar, gerçekten dünyayı değiştirebilecek olanlardır.
Geriye dönüp de, eh, of, şey işte, kovulmasaydım, keşke ben de orada olsaydım, keşke şöyle, keşke böyle diyemezsiniz. Boşunadır. O yüzden, dün yaşananları kafaya takmak yerine yarınların icadıyla uğraşalım.
‘şanslıyım daha hayatımın başında sevdiğim işin ne olduğunu bulmuştum.’
İnovasyon dediğimiz şey, koridorlarda karşılaşılan veya akşam 22:30’da akıllarına gelen yeni bir fikirden dolayı birbirlerine telefon eden yahut bir soruna olan yaklaşımımızdaki hataları gösteren bir şeyin farkına varan insanlar sayesinde ortaya çıkar.
-BusinessWeek, 2004
İnovasyonun, Ar-Ge’ye ne kadar para ayırdığınızla alakası yok. Apple Mac’i piyasaya sürdüğünde, IBM Ar-ge ye en az 100 kat daha fazla para harcıyordu. Olayın para ile alakası yok. Olay, çalıştığınız insanlarda, onları nasıl yönlendirdiğinizde ve işten ne kadar anladığınızda saklı.
-Fortune, 1998
Bakış açım, pazar payı üzerine değil dünyanın en iyi kişisel bilgisayarını nasıl yaparız üzerine kurulu, eğer bunu başarabilirsek, bence pazar payımız zaten yükselecektir.
-CNA, 1999
Konu kalite oldu mu, sizi örnek alsınlar. Bazıları, sizden mükemmellik beklenen bir çevreye alışkın değil.
Biz sadece bir bilgisayar değil bir şirket yaratıyoruz.
-Esquire, 1986
Hatalarımızın sorumluluğu bize ait, çünkü bunu daha önce kimse yapmamıştı
başarılı olmamızın sebebi hangi atları süreceğimizi dikkatli seçmemizdir
bizim için bütün mesele daima sıradaki rüyamızı gerçekleştirmektir
Bu, benim mantralarımdan bir tanesidir: Odaklanma ve basitlik. Basitlik, karmaşıklıktan daha zor olabilir: Bir şeyi basitleştirmek uğruna zihninizi arındırmak için çok çalışmak zorundasınız. Ama nihayetinde buna değer, çünkü bir kere başardınız mı, dağları yerinden oynatabilirsiniz.
Önce müşterilere ne istediklerini sorup, sonra da onlara istedikleri şeyi vermeye çalışmak boşunadır. Siz o şeyi yapana kadar, onlar yeni bir şey isteyeceklerdir.
Sektör konusunda Beatles’ı örnek alıyorum. Birbirlerinin olumsuz yanlarını kontrol altında tutan dört tane adamdı onlar. Birbirlerini dengelemişlerdi ve bütün, parçaların toplamından daha harikaydı. Benim sektöre bakış açım da öyle: Sektördeki muhteşem işler tek kişi tarafından değil daima bir ekip tarafından gerçekleştirilir.
Sokrates ile bir aksam üstü için elimdeki bütün teknolojiyi verirdim.

___Newsweek, 2001

Yöntem,sizi daha verimli kılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir