İçeriğe geç

Cinsel Şiddet Kitap Alıntıları – Alberto Godenzi

Alberto Godenzi kitaplarından Cinsel Şiddet kitap alıntıları sizlerle…

Cinsel Şiddet Kitap Alıntıları

Kadın aslında hiçbir zaman gerçek bir kadın gibi davranamaz. Güzel olanı yapıp, neşeli olursa, erkeklere saldırı hakkını vermiş sayılıyor. Böyle davranarak kendini ortaya koyup, sinyaller göndermiş oluyor. Bu durumda erkeklerin saldırısından korunmak, kendini hadım etmekten geçiyor. Sürekli baskıdan dolayı içimdeki güneşi yitirdiğim duygusunu taşıyorum. Hiçbir şeyden tat almıyorum (29 yaşında evli bir kadın).

Çok daha dikkatli oldum. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Daha çekingen, daha soğuk, daha aksi mi olmalıyım? Ama aslında neşeli, şakacı bir tipim (49 yaşında boşanmış bir kadın).

Erkeklerin kadınlar karşısındaki iktidar mekanizması kadar mükemmel işleyen başka bir iktidar aygıtı yoktur. Erkekler, bu ayrıcalıklarını korumak için ne yapmaları gerektiğini bildikleri için susuyorlar.

Cinsel şiddete karşı erkeklerin suskunluğu kendi pratik yaşamları için bir güvencedir. Bütün erkeklerin, bize telefon edenlerin yaptıkları gibi, duvarı zorlamaya başlamaları, değişiklik için küçük bir başlangıçtır

Toplum, ezilenlerin yanında aktif bir şekilde yer almalı, güç ilişkileri sayesinde bugüne kadar elde ettiği çıkarlardan vazgeçmelidir. Bu belki de toplumun kadın-erkek ilişkilerinin değişimine en büyük katkısı olacaktır.
Nikah memurluğunda kadın tarafından verilen evet sözü, hiçbir şekilde, erkeğe verilmiş ve sadece evliliğin bozulmasıyla ortadan kalkabilecek bir cinsel ilişki izni anlamına gelmez.
Erkekler, mülk edinmeyi ve denetim altına almayı düşünmeden kadınlara yaklaşacak cesaret ve bilinci geliştirmelidir.
Erkekler önkoşulsuz olarak kendilerinin ve hemcinslerinin şiddet pratiklerine, toplumsal güç dağılımındaki dengesizliğe karşı harekete geçmelidir; kendi erkek cinsine ihanet etmeli, şiddete ve erkek ayrıcalığına karşı açık tavır almaktan utanmamalıdır.
Tüm vatandaşların hakları için teminat olan devlet, politik araçlarla, kadınların katılım özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmalıdır.
Evlilik içi tecavüz insan ruhundaki tüm canlılığı son kıvılcımına kadar öldürür. Artık gitme zamanıydı ve ben de bırakıp gittim
Konuşma becerisi olan, anlayışlı, erkek rolü saplantısı olmayan, ilişki kurmaya yetenekli erkekler gerekli. Erkekler üstünlük tutkusundan vazgeçmeli
(30 yaşında evli bir kadın)
Evlilik her şeyden önce erkeğin çıkarını garantiye alacak biçimde, erkeğin güç ve şiddetini kullanabileceği, kadını sömürebileceği bir yapı olarak kurulmuştur.
Toplum, ezilenlerin yanında aktif bir şekilde yer almalı, güç ilişkileri sayesinde bugüne kadar elde ettiği çıkarlardan vazgeçmelidir. Bu belki de toplumun kadın-erkek ilişkilerinin değişimine en büyük katkısı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir