İçeriğe geç

Küçük Düşünmek Eşşekliktir Kitap Alıntıları – Serkan Şengül

Serkan Şengül kitaplarından Küçük Düşünmek Eşşekliktir kitap alıntıları sizlerle…

Küçük Düşünmek Eşşekliktir Kitap Alıntıları

Fark yaratmak için kendini aşmak gerekirken farklı olmaya çalışmak için kendini silmen gerekir.
Ardında kendisine ait bir şey bırakmadığını görünce anladı kimsesiz hikâyelere kahraman olduğunu.
Bugün düşüncelerinizin sizi getirdiği yerdesiniz. Yarın da düşüncelerinizin sizi götüreceği yerde olacaksınız. – James Allen
Gideceğin yoldan eminsen, engeller; dinlenme noktan olmaktan öteye gidemez. -Paulo Coelho
Küfrettin bulutlu akşamlara. Göz açtın umutsuz sabahlara. Ya da göz yumdun umut hırsızlarına. Umutsuzluğa kapıldıkça yok oluyordun aslında. Düşündüm de kaybettiğin şey umudun değil sensin galiba. Haklısın her şey istediğin gibi gitmiyor dünyada ancak baksana ne demiş Che Guevara: Belki hiçbir şey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi.
İnsanlar kumbaralarında, çocukluğunda ‘hayallerini’,yetişkinlikte ‘paralarını’, yaşlılıkta ‘özlemlerini’ biriktirirler. Oysa ‘para’ için ‘hayallerinden’ vazgeçmeselerdi belki de son kumbaralarınds kalanlar ‘özlemleri’ olmayacaktı.
Hiç zamana bırakmadım sorunlarımı. Bir gün bile koparmadım duvarda asılı olan takvim yapraklarını ve ilk ben fark ettim takvimlerin insanı kandırdığını. Çünkü insanlar takvime bakınca zamanın ileriye doğru aktığını sandı. Ancak; saçlarındaki beyazlar anlatıyordu zamanın geriye doğru sardığını.
Bugün düşüncelerinizin sizi getirdiği yerdesiniz yarın da düşüncelerinizin sizi götüreceği yerde olacaksınız.
Önemli olan; hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.
İnsanı düzelttiğim zaman dünya kendiliğinden düzelmişti.
Çünkü fark yaratmak kendin olmaktır, farklı olmaya çalışmak ise kendinden vazgeçmek ve değişik davranmaya başlamaktır. Fark yaratmak için kendini aşmak gerekirken farklı olmaya çalışmak için kendini silmen gerekir. Farklı olmaya çalışırken kendini kısıtlar insan, oysa kendini yani fikirlerini, hayallerini serbest bıraktığında fark yaratacaktır.
Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir.
Suya düşünce değil suda kalınca boğulursunuz.
Başarısızlıklar,insanı başarıya götüren yoldur aslında. Önemli olan başarısızlıkları bir köşeye bırakmak ve onlardan ders çıkararak başarı odaklı yaşamaktır.
En büyük risk, risk almamaktır. Denediğiniz zaman kazanma ya da kaybetme ihtimaliniz vardır ancak risk almazsanız zaten baştan kaybetmişsiniz demektir.
Başarılı olmanın maliyeti yüksek olabilir ancak başarısızlık sana daha pahalıya patlar.
Başarmayı ister, başaramayacak gibi düşünür, başarısızlığı yaşarız.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Düşünmeden de varılmıyor sonuca.
İnsanın başarıya ulaşması ona inanmakta gizlidir. Hedeflerinizden şaşmanıza neden olacak olaylarla karşılaşabilirsiniz, çevrenizdekiler size inanmayabilir, aşmanız gereken birçok engel karşınıza çıkabilir. Size gerekli olan tek şey ise hedefinize inanmanız ve kendinize güvenmektir.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Kişisel gelişim insanın kendini fark ettiği, hangi alanda hangi değerlere sahip olduğu ve o alanda kendisinin nerede olduğunu saptadığı, şuan bulunduğu konum ile sahip olduğu değerleri bir adım ileri götürmeyi düşündüğü an başlar ve gerçekleştirdiği zaman gelişimi sağlamış olur.
Birbirini çekemez insan. Arkadaşının başarısıyla övüneceğine, onu kıskanmayı tercih eder. Dost acı söyler ifadesini yanlış yorumlar insan. Dostunun yanlışını düzeltmek yerine, onun hatasını yüzüne vurmayı tercih eder. Aynı dili konuşur ama duyguları paylaşmaz insan. Gıpta yerine kıskançlığı haseti tercih eder.
Çoğu zaman gerçekleri bilmek istemez insan. Toz pembe hayallere kapılmayı tercih eder. Kandırılmayı, kırılmaktan daha çok sever insan. Kendi başına düşe kalka öğrenmeyi değil, başkasının kollarında uçmayı tercih eder. Aslında başını yastığa koyduğunda rahat değildir insan. Kendine vermiş olduğu Yarın başlayacağım. sözü rahatlatır yüreğini. Kendine verdiği çoğu sözü tutmaz insan. Çünkü o sözü tutmadı diye kimse ona yalancı demeyecektir.
Büyüyünce ne olacaksın? sorusuna, Emekli olacağım cevabını veren çocukları yetiştiriyor bu ülke.
İnsanlardaki başaramama korkusu, kartalın yükseklik korkusu kadar saçma bir duygudur
Her başarının bir son kullanma tarihi vardır
️Bir şey para için yapmayın; siz, bir şeyler yapın para etsin
Başarı, hayatın boyunca devamlı sürüyorsa kimse geçemez seni, Ama başarıların kesik kesik devam ediyorsa en arkadakinin bile geçme hakkı vardır unutma. .
Çimlere basmayan insan yolu uzatmakla suçlanır mesela. Yol boşken kırmızıda duran adam acemi şoför,bir liralık hakkını arayan adam cimridir bizim için.Öğretmene verdiği ödevi hatırlatan çocuk ispiyoncu,yere çöp atmayan kişi kuralcıdır.
İnsanlardaki başaramama korkusu, kartalın yükseklik korkusu kadar saçma bir duygudur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir