İçeriğe geç

Ruh Avcısı Kitap Alıntıları – Caleb Carr

Caleb Carr kitaplarından Ruh Avcısı kitap alıntıları sizlerle…

Ruh Avcısı Kitap Alıntıları

20. yy’dan önce,akıl hastalarının içine ruh karıştığı, “ruhlandıkları” düşünülürdü. Böylece toplumdan dışlanmakla kalmaz, kendi benlikleri tarafından da reddedilirlerdi. Zihinsel bozukluklar konusunda uzmanlaşmış insanlar, ruh avcısı olarak bilinirdi.
İnsan karakteri, alçı gibidir.Katılığından asla ödün vermez. Hatta bu alışkanlıklar, yetişkinlik döneminde kişiye zarar vermeye başlasa bile.
Bizim toplumumuzda bu mizaçtaki kadınlar mutlu olmak için doğmuş sayılmazlar.
Hayattaki önemli sorulara verilen cevaplar asla rastlantısal olmuyordu. O cevaplar, yılların üst üste koyduğu deneyimlerin ve hayatın gidişatının yarattığı davranışlarımızın bir sonucuydu.
Kuledeki çocuk bilinmeyen bir vahşi tarafından nasıl acımasızca öIdürüldüyse, odadaki hoş atmosferin yerini de aynı merhametsizlikle yayılan bir üzüntü aldı.
Sözcükler, kömürün üstüne dökülen su gibi, çıtırdayan sıcaklığı yok ediyor ve geriye sadece buharlaşan bir fısıltı bırakıyordu.
İçimde bir his, kendi halkımla savaşacağımı söylüyor.
Bu aşağılık mahallelerde karı-kocalar birbirini öldürüyor, ayyaşlar ve madde bağımlıları, çalışan suçsuz insanların canına kıyıyor, fahişeler pezevenkleri tarafından katlediliyor ve dışarıdakiler tüm bu olup biten amansız ve heyecan verici bir manzara gibi seyrediyorlar.
Etrafımdaki manzara belirsiz bir zifiri karanlığa dönüştü ve düşüncelerimin, bu deniz içindeki bir gemi gibi kendi kanımda çalkalandığını hissettim.
Kuledeki çocuk bilinmeyen bir vahşi tarafından nasıl acımasızca öIdürüldüyse, odadaki hoş atmosferin yerini de aynı merhametsizlikle yayılan bir üzüntü aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir