İçeriğe geç

İlahi Bugs Bunny Komedyası’na İki Ciltlik Metro Bileti Kitap Alıntıları – Bahri Vardarlılar

Bahri Vardarlılar kitaplarından İlahi Bugs Bunny Komedyası’na İki Ciltlik Metro Bileti kitap alıntıları sizlerle…

İlahi Bugs Bunny Komedyası’na İki Ciltlik Metro Bileti Kitap Alıntıları

Oraya da memleketin birçok çay bahçesi gibi Çınaraltı derler, oysa arkasındaki ağaç bir meşedir. Meşealtı gerçekten o kadar kötü mü duruyordu, yoksa insanlar Çınaraltı isminde çok rahatlatıcı, güven verici bir şey, ne bileyim tanıdıklıktan gelen bir huzur mu buluyorlardı?
büyük ağızlar öfkeyi, sevinci, üzüntüyü, kararlılığı doğru dürüst saklayamazlar.
İki laflarından biri çılgınca olan tipler vardır ya, genelde de küfrettirecek kadar sıradandırlar, çılgınca eğlendik, çılgınca tatil geçirdik, şunu çılgınca yaptık, bunu çılgınca yaptık, çılgınca, çılgınca, çılgınca
Sana son ricam: Su olur, kahve olur, çay olur, şarap olur, hiç fark etmez, geçip giden şeylerin anısına benim için bir yudum alır mısın?
Geçip gitmiş güzel ve kırılgan şeylerin, ölümle olsun ayrılıkla olsun, güzel ve kırılgan oldukları için geçip gitmeye mahkum olduklarını düşünüyorsun.
Çok geç artık, dedim ardından:
Çok geç artık, her şey için çok geç.
Elim göğsümde.
Beynime küller yağıyor.
Belma ve Coşkun.. Film çekmeye bayılan yeni evli ve mutlu bir çift. Bu kadarını herkes anlar zaten: Film çekmeye bayıldıklarını ve mutluluklarını. İki laflarından biri çılgınca olan tipler vardır ya, genelde de küfrettirecek kadar sıradandırlar, çılgınca eğlendik, çılgınca bir tatil geçirdik, şunu çılgınca yaptık, bunu çılgınca yaptık, çılgınca, çılgınca, çılgınca.. İşte onlardan.
SİZ İÇERİ GİRENLER, TÜM UMUTLARINIZI DIŞARIDA BIRAKIN
Günün o ilk saatinden beri İstanbul’a.. Belki de her yere bir şey oldu. Belki de bir çark vardı: dinginlikte bekleyen muazzam, akıl almaz bir çark. Varlığından hiç kimsenin, ne sizin, ne benim, ne başkasının, dünyada hiç kimsenin varlığından haberi olmadığı bir çark vardı ve ilk kez bu sabah dönüş yapmaya başladı. Çarklar nasıl dönerse: Hızını arttıra arttıra. Dünyada anlam ve denge adına ne varsa hepsinin canını okuya okuya.
İki laflarından biri çılgınca olan tipler vardır ya, genelde de küfrettirecek kadar sıradandırlar, çılgınca eğlendik, çılgınca tatil geçirdik, şunu çılgınca yaptık, bunu çılgınca yaptık, çılgınca, çılgınca, çılgınca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir