İçeriğe geç

Minimalizm Kitap Alıntıları – Joshua Fields Millburn

Joshua Fields Millburn kitaplarından Minimalizm kitap alıntıları sizlerle…

Minimalizm Kitap Alıntıları

Vücudunuza giren her şeyin -yiyecek ya da ilaç gibi yuttu­ ğunuz ya da vücudunuza farklı yollarla (örneğin cildinizden) giren her şeyin- farkında olmanız çok önemlidir.
Gerçek gelişimin anahtarı tutarliliktir.
Sahici insanlar fırtınaları atlatabilir ama buna rağmen islanabilirler.
Eğer ilişkileriniz gelişmiyorsa ölüyor demektir.
Değiştirebileceğiniz tek insan sizsiniz.
Etrafınızdaki insanları değiştiremezsiniz ama etrafınızdaki insanları değiştirebilirsiniz.
Geçmiş eşittir gelecek değildir.
Sahip olduğumuz şeylerden daha fazlasiyiz.
Bizi rahatsız eden, şeyler değil, o şeylere atfettigimiz önemdir.
Epiktetus
Joshua ve Ryan’a göre, eğer gelişmiyorsanız ölüyorsunuz demektir ve eğer ölüyorsanız da, tanım gereği anlamlı bir yaşam sürmüyorsunuzdur. Bu yüzden, her gün gelişmeye ve ilerlemeye devam etmelisiniz.
Minimalizm,hayatın fazlalıklarını elemenin,esas olana odaklanmanın,mutluluğu bulmanın,kendinizi gerçekleştirmenin ve özgürlüğün aracıdır.
Minimalizm,anlamlı bir yaşam sürmek için kullandığımız bir araçtır. Kural yoktur. Daha çok önemli olanlara odaklanabilesiniz diye hayatınızdaki gereksiz şeyleri çıkarıp atmakla ilgili bir şeydir. Nihai olarak minimalizm hayatta en önemli olan şeylere odaklanabilmemiz için gereksiz şeyleri,aslında hiçbir şey olmayan şeyleri aşmamızı sağlayan şeydir.
İnsanlık kimliğimiz, artık ne yaptığımızı değil,
neye sahip olduğumuza göre ölçülüyor.
Minimalizm, hayatın fazlalıklarını elemenin, esas olana odaklanmanın, mutluluğu bulmanın, kendinizi gerçekleştirmenin ve özgürlüğün aracıdır.
Mesele, minimalizmin özgürlüğünüzü elde etmenize yardımcı olacak bir araç olmasıdır. Korkudan kurtulmanızı, endişeden kurtulmanızı, baskıdan kurtulmanızı, suçluluktan kurtulmanızı, depresyondan kurtulmanızı, kölelikten kurtulmanızı ve özgür olmanızı sağlayan bir araçtır. Gerçekten özgür olmanızı
Mutluluğu aramayı bırakmalı ve onun yerine anlamı aramaya başlamalısınız.
Vazgeçmek özgürlüktür.
Biz, eşyalarımız değiliz.
Sahip olduğumuz şeylerden daha fazlasıyız.
Bütün hayatımız boyunca beklediğimiz bu muydu? Bizi hiç umursamayan bir kurum için uzun saatler boyunca saçma bir şekilde çalışmaya devam mı edecektik? Daha üst seviyelere gelmek, yedi ya da sekiz haneli gelirleri olan COO’lar ya da CEO’lar olmak ve kırklarımıza geldiğimizde daha da depresif insanlar haline gelmek için mi çalışacaktık?
Bizi rahatsız eden, şeyler değil, o şeylere atfettiğimiz önemdir.
-Epiktetus
Ayak uydurmaya, istenilen kalıplara uymaya, toplumsal beklentilere cevap vermeye çalışırız. Olmadığımız bir şey – ya da birisi-olmak için kendimizi büyük bir baskı altında tutarız.
Günlük, giderek artan eylemleriniz sırasında her gün çıtayı biraz yükseltmek önemlidir, özellikle de rahatsızlık verici olduğunda. Rahatınızın dışına çıkmak gelişmenizin önemli bir parçasıdır. Çıtayı çok yukarıya kaldırmanız gerekmez ama her günü biraz daha güç bir hâle getirecek kadar yükseltmeniz yeterlidir. Yavaş yavaş yükselttiğiniz standartlarınız zaman içerisinde tahmin etmiş olabileceğinizden çok daha büyük değişiklikleri getirecektir.
insanlık kimliğimiz,
artık ne yaptığımızı değil,
neye sahip olduğumuza göre ölçülüyor.
Başkalarına katkıda bulunmadığınız bir hayat, anlamı olmayan bir hayattır.
Borçlarınızdan arınana kadar kendinizi özgür hissetmeyeceksiniz. Borç alan her zaman borç verenin kölesidir.
Kimliğinizi anlamlı yaşamınızdan almalısınız, maaşınızı kazanmak için yaptığınız işten değil.
Bazen de doğru olan vedalaşıp ayrılmak ve aksi yönde yol almaktır.
Mutluluk bulaşıcıdır..
Sahici insanlar fırtınaları atlatabilir ama buna rağmen ıslanabilirler.
Etrafınızdaki insanları değiştiremezsiniz ama etrafınızdaki insanları değiştirebilirsiniz.
Geçmişte yaşamak yalnızca dikiz aynasını kullanarak araba sürmeye benzer. Önünüzde neler olduğunu bilmediğinizden eninde sonunda bir yere çarpmanız kaçınılmazdır.
Hepimiz sevilmek isteriz. Hepimiz sevmek isteriz. Kim olursak olalım hepimiz var olabilmek, gelişebilmek için insani ilişkilere ihtiyaç duyarız.
Vazgeçmek özgürleştirir..
Biz, eşyalarımız değiliz.
Sahip olduğumuz şeylerden daha fazlasıyız.
Hatıralarımız içimizdedir, eşyalarımızda değil.
Eşyalarımız bize kafaca ve duygusal olarak yük bindirir.
Eski fotoğraflarımız taranabilir.
Hatırlamak istediğimiz eşyaların fotoğraflarını çekebiliriz.
Duygusal olarak bağ kurduğumuz eşyalar başkalarının işine yarayabilir.
Bu dünyada sınırlı bir zamanımız var.
Bu zaman ; maddi zenginlik sahibi olmak adına harcanabilir ,ya da anlamlı bir şekilde yaşanabilir.
ikincisi birincisini dışlamayı gerektirmez
ama durmaksızın para peşinde koşmak anlamlı bir yaşama götürmüyor.
Elbette esas mesele “mutluluk” değil, anlamlı bir yaşamdır.Mutluluğu aramayı bırakmalı ve onun yerine anlamı aramaya başlamalısınız.
Biriktirdiğimiz maddi sahiplikler bizi mutlu etmeyecektir. Hepimiz bunu biliyoruz ama yine de yaşamın anlamını, daha fazla şeye sahip olarak bulmaya çalışıyoruz. Oysa gerçek mutluluk, kim olduğumuza – nasıl bir insan olduğumuza- bağlıdır. Gerçek mutluluk içten gelir . Aynı şekilde , mutsuzluk , hoşnutsuzluk da kim olduğumuzun bir sonucudur.
Mutlu değil misin? Bunu satın al. Şunu satın al. Bir şey satın al. Joneslara, Trumplara, Kardashianlara ayak uydur. Ne de olsa sen de onlar gibi olabilirsin, değil mi?
Eşyalarınızı düzenlemenin en iyi yolu çoğundan kurtulmaktır.
İnsanları sevin, eşyaları kullanın. Tersi işe yaramıyor.
Hayatımıza uygun alanlar yaratmak yerine, hayatımızı alanlara göre yaşıyoruz. Bu yüzden ev sahiplerinin 3 arabalık garajları var. Birinci arabadan sıkılıp ikinci araba ortaya çıkıyor. Aslında olması gereken hayatımızın nasıl göründüğü değil, nasıl mutlu olduğumuz.
Vizyonunuz yoksa elinizdekine razı olursunuz.
Sağlığımız yoksa hiçbir şeyimiz yoktur.
Minimalistler mutluluğu nesnelerde değil, hayatın kendisinde ararlar; dolayısıyla hayatınızda neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu belirlemek size kalmıştır.
Vazgeçmek özgürleştirir.
Mutluluk içten gelir, sizin içinizden gelir ve anlamlı bir yaşam sürmekle mümkün olur.
Minimalizm, hayatın fazlalıklarını elemenin, esas olana odaklanmanın, mutluluğu bulmanın, kendimizi gerçekleştirmenin ve özgürlüğün aracıdır.
Yapmaktan hoşlanmadığınız olumlu şeyleri hoşlandığınız olumlu şeylere dönüştürmenin yollarını bulmak yaşamınızı kalıcı olarak değiştirmenin anahtarıdır.
Biz, eşyalarımız değiliz.
Sahip olduğumuz şeylerden daha fazlasıyız.
*Hatıralarımız içimizdedir, eşyalarımızda değil.
Eşyalarımız bize kafaca ve duygusal olarak yük bindirir.
*Vazgeçmek özgürleştirir.
Esas mesele mutluluk değil, anlamlı bir yaşamdır.
Minimalizm, hayatın fazlalıklarını elemenin, esas olana odaklanmanın, mutluluğu bulmanın, kendinizi gerçekleştir­menin ve özgürlüğün aracıdır.
Geçmişte yaşamak, yalnızca dikiz aynasını kullanarak araba sürmeye benzer, önünüzde neler olduğunu bilmediğinizden eninde sonunda bir yere çarpmanız kaçınılmazdır.
Gerçek mutluluk, kim olduğumuza -nasıl bir insan olduğumuza – bağlıdır. Gerçek mutluluk içten gelir. Aynı şekilde, mutsuzluk, hoşnutsuzluk da kim olduğumuzun bir sonucudur.
Kendimizi fazlalıklardan kurtarmak
Yaşamlarımızdan zevk almak .
Özgürlüğe giden en kısa yol,sahip olduklarınızı takdir etmekten geçer. Size verilmiş olanlara şükretmenin en iyi yollarından biri bakış açınızı değiştirmektir.
Biz, eşyalarımız değiliz. Sahip olduğumuz şeylerden daha fazlasıyız. Hatıralarımız içimizdedir, eşyalarımızda değil. Eşyalarımız bize kafaca ve duygusal olarak yük bindirir. Eski fotoğraflarımız taranabilir. Hatırlamak istediğimiz eşyaların fotoğraflarını çekebiliriz. Duygusal olarak bağ kurduğumuz eşyalar başkalarının işine yarayabilir. Vazgeçmek özgürleştirir.
Eşyalarınızı düzenlemenin en iyi yolu çoğundan kurtulmaktır.
Sağlığımız yoksa hiçbir şeyimiz yoktur.
Yine de daha anlamlı şeylerin peşinden koşmak için hayatımızda yer açmamızı sağlayan fazlalıklardan kurtulmamız elmadaki ilk ısırık gibiydi.
Her şeyi net bir şekilde görebilmek için dünyanın senin gibi insanlara ihtiyacı var.
Mutluluk; bize göre anlamlı, tutku ve özgürlük dolu, kendimizi geliştirebildiğimiz ve başkalarına anlamlı katkılarda bulunabildiğimiz bir hayat yaşayarak içsel bir şekilde elde edilebilir. Mutluluğun temelini bunlar oluşturur, eşyalar değil.
“Minimalizm, hayatın fazlalıklarını elemenin, esas olana odaklanmanın, mutluluğu bulmanın, kendinizi gerçekleştirmenin ve özgürlüğün aracıdır.”
Vazgeçmek özgürleştirir.
kimliklerimiz giydiğimiz kıyafetlerle şekillenir.
Vazgeçtikçe özgürleşirsin.
Minimalizm, anlamlı bir yaşam sürmek için kullandığımız bir araçtır.Kural yoktur.Daha çok önemli olanlara odaklanabilesiniz diye hayatınızdaki gereksiz şeyleri çıkarıp atmakla ilgili bir şeydir.Nihai olarak minimalizm hayatta en önemli olan şeylere odaklanabilmemiz için gereksiz şeyleri,aslında hiçbir şey olmayan şeyleri aşmamızı sağlayan şeydir.
“Bizi rahatsız eden, şeyler değil, o şeylere atfettiğimiz önemdir.” -Epiktetus
Etrafınızdaki insanları değiştiremezsiniz ama etrafınızdaki insanları değiştirebilirsiniz.
minimalizm hayatın fazlalıklarını elemenin ,esas olana odaklanmanın aracıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir