İçeriğe geç

Evliyalar Ansiklopedisi Kitap Alıntıları – İmam-ı Şarani

İmam-ı Şarani kitaplarından Evliyalar Ansiklopedisi kitap alıntıları sizlerle…

Evliyalar Ansiklopedisi Kitap Alıntıları

&“&”

Artık hergun medreseye gidiyor,hocası Mevlana’nın sozlerini sahrada susuz kalan kimse gibi,damlasını telef etmeyerek adeta içiyordu.
Bilmelisin, Ey Kardeşim, Sen, öyle bir zamandasın ki; Peygamberin ashabı, bu zamana kalmaktan Allah’a sığınmıştı. Halbuki ilim bakımından, onlar bızden çok ileriydi. Bizde o ilim yok .. Sonra., onların dini kıdemi bizden çok ileride.. Biz çok gerideyiz.
Şimdi , onlara nazaran ilmimiz az; sabrımız az .. Hayırlı işlere yardımcımız da yok denecek kadar az.. Zamana gelince, fesat dolu.; Bu duruma göre halimiz nolacak?.
Zikir meclislerine devam etmelisin. Rabbına da iyi zan beslemelisin .. Hayır babından bu iki hali devam ettirirsen, sana yeter.
İyiliği icabı; bir kul, devamlı yeryüzünde övülürse, gök yüzünde de övülür.
Mideyi tıka basa doldurmadan biraz aç kalmak, kalbi temizler. Boş arzuları öldürür. İlim getirir
Elbise adedini artırdıkça, dünya malını fazla topladıkça, Allah’ın sana karşı dargınlığını artırmış olursun. Dünya malını · toplayıp; biriktirdikçe, ilahi huzurdan tard edilme ihtimalini kuvetlendirmiş olursun.
Dünya senin bineğindir. Binebilirsen, seni taşır. O sana binecek olursa, öldürür .
Hiç kimse bulamaz, rahatı ölmekte;
Asıl marifet, diri diri ölmekte
İnsanın tam manasiyle fakih olabilmesi için; Hakk’ın huzurunda nefsini bütün şiddetiyle ezmesi gerekir .. Başka türlü olmaz.
Dünyanın tadı kaçtı; sıkıntısı kaldı. Bugün ölüm; her müslim için bir armağandır
Mümin, serçe kuşu gibidir. Halden hale geçer, her gün bir başka olur
Bu eseri okuduktan sonra, bir kimsenin içinde; Allah yoluna koşmak arzusu doğmuyor ve içinde aşk ateşi parlamıyorsa .. ölülerle ·O, ,..aynı seviyededir .. ,,
Zikir meclislerine devam etmelisin. Rabbına da iyi zan beslemelisin .. Hayır babından bu iki hali devam ettirirsen, sana yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir