İçeriğe geç

Bir Islıkla Vivaldi Kitap Alıntıları – Claude M. Steele

Claude M. Steele kitaplarından Bir Islıkla Vivaldi kitap alıntıları sizlerle…

Bir Islıkla Vivaldi Kitap Alıntıları

&“&”

××Kişi, bir birey olarak kendi adına asla yapamayacağı şeyleri bir kimlik şemsiyesi altında yapabilir.××
Kadınların içine itildikleri cinsiyet rolleri,belki de matematikte kadınlara karşı sergilenen ayrımcılık,belki de onların yeteneklerine ilişkin düşük beklentiydi tutunamamalarına sebep olan."
#Ne siyahlar ne de beyazlar en iyi altı arkadaşları içinde başka bir ırktan ortalama tek bir arkadaşa bile sahip değildiler.#
#Korku dilinin uzmanı olmuştum.#
Damgalanan öğrencilerin ne denli kötü bir performans sergilediğini görüyorsunuz. Dikkatleri dağılıyor. Küçük grupların bile gerisine düşüyorlar. Ancak kendileriyle konuşulduğunda konuşuyorlar. Talimatları hatırlamıyorlar. Cevap vermekte yavaş davranıyorlar. Bir sürü yanlış cevap veriyorlar. Fakat damgalanmadıkları günlerde aynı öğrenciler gerçekte oldukları gibi bilişsel açıdan yetkin, gayet canlı, neşeli öğrenciler gibi tepki veriyorlar. Çevreleri ve o çevredeki konumları becerilerinin fiili bir bileşeni gibi görünüyor.
Sterotipe (Basmakalıp Yargı) uyan herhangi bir şey yaptığımızda onun sterotipin onaylanması olarak değerlendirilebileceğini ve sırf bu yüzden yargılanıp buna göre muamele göreceğimizi biliriz.
Sosyal kimliklerimiz kimi yaşam koşullarını bize dayatarak, sınıftaki ve standart testlerdeki performanslarımız, hafıza kapasitemiz, atletik performansımız, kendimizi kanıtlama baskısı, hatta farklı gruplardan insanlara karşı duyduğumuz rahatlığın seviyesi gibi önemli şeyleri, kısacası bireysel becerilerimiz, motivasyonumuz ve tercihlerimizce belirlendiğini düşündüğümüz her şeyi güçlü şekilde etkileyebilir.
“Amerikalıların yüzde 80’den fazlası tandık referansıyla iş bulur. Irksal açıdan homojen arkadaşlık ağları azınlıktaki insanları önemli ağların, dolayısıyla önemli olanakların dışına itebilir.”
Kimlik tehdidi sadece önyargının tehdidi değildir; koşulların tehdididir."
-Bilişsel yükünüz- ne kadar büyükse kalp atışlarınız arasındaki aralıklar o kadar istikrarlı olur."
Misilleme adil bir oyundur."
Ketlenmek ister istemez kaygıyı besler."
#Ne siyahlar ne de beyazlar en iyi altı arkadaşları içinde başka bir ırktan ortalama tek bir arkadaşa bile sahip değildiler.#

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir