İçeriğe geç

Ermenistan’daki Katliamlar ve Türkler Kitap Alıntıları – Pierre Loti

Pierre Loti kitaplarından Ermenistan’daki Katliamlar ve Türkler kitap alıntıları sizlerle…

Ermenistan’daki Katliamlar ve Türkler Kitap Alıntıları

&“&”

Ben, MARAŞ &‘ta Ermenilerin katledilmesi hikayesinin bütün Fransız karşıtı davaların en büyüğüne hizmet amacıyla uydurulmuş riyakarlıkların en hayasızca olduğunu iddia etme cesaretini gösteriyorum.
Dünyanın en eski kentlerinden olan MARAŞ yoğun top ateşiyle bombalanarak ve kırıntı haline getirildi. Bu Ermeni lejyonları , gene Fransız üniforması içinde, dehşet verici suçlar işlediler:
Yağmalar, ırza tecavüzler, cinayetler, yıkımlar, Türk köylerinin yakılması…
Her zaman, Türkiye &‘nin kemirici kurtları, profesyonel gammazları ve iftiracıları, bütün Hristiyan alemini Osmanlı vatanı aleyhine kışkırtan ve Yunanlarla birlikte mezalim yapan Ermenilerdir.
Filistin &‘de Kutsal Kabir Kilisesinin kapılarındaki muhafızlar olarak dur dermeye hazır İYİ TÜRKLER olmadığında ;
Farklı mezheplerden gelen, birbirini lanetleyen, köpekler gibi kavga edip birbirlerine gümüş haçlar ya da altın kutsal ekmek kaplarıyla vurarak bazilikaları kana bulamaya başladığında ne olacak!
1896 katliamlarının bütün korkunçluğunu Türklerin üzerine yıkmadan önce Devrimci Ermeni Partisinin" nasıl bir şiddetle saldırıyı başlattığını aklımızdan çıkarmamız gerekir. Bir grup genç suikastçı "Bu şehir kısa sürede kuşkusuz külden bir çöle dönecek" yazan afişleri küstahça asmış ve şehri ateşe verme niyetlerini açık açık ifade etmişti.
Peki, dünyadaki hangi ulus böylesi bir saldırıya ibret verici bir ceza ile karşılık vermez?
Makedonya’da Müslümanların binlerce kişi tarafından hunharca katledildiklerini de kanıtlamadım mı?
Ama bu Batı halkı için hiçbir anlam ifade etmiyor ; eğer bu cinayetleri Türkler işlemiyorsa buradaki cinayetlerin onlar için hiçbir önemi yok. Yok, hep bu Türkler, hep Türkler!
Tüm hayatım boyunca söyledim, Türkler bütün Doğu &‘nun en saf ve en dürüst insanlarıdır. Onlar Doğu’ nun en hoşgörülüleridir.
Türkleri desteklediğim, asıl Bulgarların kaba zalimler olduğunu ve Coburg’lu Ferdinand’ın alçak bir canavardan başka bir şey olmadığını söyleme cesareti gösterdiğim için küçümsendim, hakarete uğradım ve tehdit edildim.
O hoş saflıklarıyla Türk ile Kürdü, Osmanlı ile Levanteni karıştırıyorlar. Onlara göre kafasında kırmızı takke olan herkes Türk." (Pierre Loti burada Fransızlardan söz ediyor.)
Her zaman, Türkiye &‘nin kemirici kurtları, profesyonel gammazları ve iftiracıları, bütün Hristiyan alemini Osmanlı vatanı aleyhine kışkırtan ve Yunanlarla birlikte mezalim yapan Ermenilerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir