İçeriğe geç

Bir Kadın Plan Yaparsa Kitap Alıntıları – Maye Musk

Maye Musk kitaplarından Bir Kadın Plan Yaparsa kitap alıntıları sizlerle…

Bir Kadın Plan Yaparsa Kitap Alıntıları

&“&”

Olacağından endişelendiğin şeylerin yüzde doksan beşi asla gerçekleşmez.
Sizinle alakası olmayan insanların, kendi hayatınızla ne yapacağınız hakkındaki düşünceleri, sizin kararlarınızın temelini oluşturamaz.
Insanların dış güzelliğinizden değil de, karakterinizden dolayı sizden hoşlanması daha iyidir.
Birbirimize iyi bakarsak, herkes iyi olur.
Aşkla da mutlu olabilirsin, kendi başına da.
Yirmi birinizde artık bir öksüz değilsinizdir.
Eğer ayrıcalıklı bir evde doğmamışsanız, yeteneğinizi keşfetmeli ve o alanda çok çalışmalısınız.
Ne kadar çok çalışırsan, o kadar çok şanslı olursun.
Bazen en iyi plan, yardımı kabul etmektir.
“ Dikkatlice, tehlikeli yaşa. Beklenen için plan yap, beklenmedik için hazır ol. “
Çünkü bir şey istiyorsan onu talep etmen gerekir.
Kadınların yaş aldıkça yavaşlaması gerekmiyor.
Ve biliyorum ki hazırlıklı olduğum sürece risk alabilirim.
Hayatınız tıpkı bir hız treni gibi, iniş çıkışlarla dolu olacaktır. Çıkışlar harika, inişler cehennem gibidir."

Bir Kadın Plan Yaparsa (Maye Musk)

İyi olduğununuz konuda kendinizi geliştirin ve her konuda iyi olmaya çalışmayın.
Her konuda iyi olmanız gerekmiyor ama bir konuda iyi olmanız gerekiyor.
Sizinle alakası olmayan insanların, kendi hayatınızla ne yapacağınız hakkındaki düşünceleri, sizin kararlarınızın temelini oluşturamaz.
Hayatınız tıpkı bir hız treni gibi, iniş çıkışlarla dolu olacaktır. Çıkışlar harika, inişler cehennem gibidir."
Sizinle alakası olmayan insanların, kendi hayatınızla ne yapacağınız hakkındaki düşünceleri, sizin kararlarınızın temelini oluşturamaz."
Hayat kesinlikle kolay değil. Katı ve acımasız… Öyle olduğunda kendimizi bulunduğumuz durumdan çıkarmamız gerekiyor… Bunu olduğunca çabuk yapın.
İlginç olmak, güzel olmaktan yeğdir."
Yaşlanmanın güzel yanı, bir hayal kırıklığı yaşadığınızda, onu aslında çoktan aşmış olmanız. Çok daha hızlı toparlanıyorsunuz.
“Ne kadar çok çalışırsan ,o kadar şanslı olursun.”
Hayat öngörülemez ve süprizlerle dolu. Bazen tek yapmanız gereken risk almak ve büyük bir değişiklik yapmak.
Uzak geleceğe odaklanmayın. Bir sonraki hamlenize odaklanın.
Beklenen için plan yap ve beklenmedik için hazır ol.
Kutsal bir metne dokunmak her şeyden önce bir risktir. Ona inanmayı değil onu samimi olarak anlamayı istediğimizde karşımızda koca bir tari- hin yükünü buluruz. Tarih boyunca insanların kitabı taşıdığı gibi, kitap da insanı taşıdığından, bu yük hem kitabın kendisine hem de onu anlamak isteyene aittir.
Dünya romantik ilişkileri şişirdikçe şişiriyor, peki arkadaşlıktan ne haber?
Size yeterince sadık olan dostlarınız var mı?"
Ama sizi neyi mutlu edeceğini düşünün.Hayatınızda,kendiniz için yeni kapılar açmaya devam edin;denemeden asla göremezsiniz.
Kalbinizi açmak için, kendinizi değişime açmalısınız. Görü- nürde sağlam dünyada yaşayın, onunla dans edin, meşgul olun, eksiksiz yaşayın, bütünüyle sevin ama yine de bunun geçici ol- duğunu ve sonuçta tüm formların çözülüp değiştiğini bilin.
İyi olduğunuz konuda kendinizi geliştirin ve her konuda iyi olmaya çalışmayın.
Eğer kusursuz görünmüyorsanız, dış güzelliğe kafayı takmak özgüvensizlikler yaratabilir . Sizi mutsuz eder ve zeki,esprili ya da ilginç olmak gibi başka birçok harika özelliğinizi geliştirmekten alıkoyar.
İnsanların dış güzelliğinizden değil de,karakterinizden dolayı sizden hoşlanması daha iyidir.
Ne olduysa olmuştu,işime dönmeliydim,hayal kırıklıklarımın içinde debelenecek vaktim yoktu
Doksan yaşında birinin şöyle dediğini hatırlıyorum :Olacağından endişelendiğin şeylerin yüzde doksan beşi asla gerçekleşmez "
Mutlak evet diye birşey yok,ama eğer sormazsanız,mutlak bir hayır var
İletişim çatışmalarının bir başka kaynağının ise “İlişki Tükenmişliği” olduğu düşünülmektedir. Uzun süre devam eden çatışmalardan sonra karşınızdaki kişiyle anlaşamadığınızı fark edersiniz. İlk tanıştığınızda ilişkiniz ne kadar renkli ve eğlenceliydi. Daha sonra eleştiriler, küçümsemeler arttıkça ilişki tükenmişliği ortaya çıkar. İlişkiden dolayı kişi kendisini yorgun, tükenmiş, çaresiz, yalnız hisseder. Bu durum aile ya da romantik ilişkilerde sıkça rastlanır. Sorunlu ebeveyni ile uzun süre iletişim kuran kişiler bir zaman sonra tükenmeye başlar. Romantik ilişkilerde ise tükenmişlik ayrılıklarla sonuçlanır.
Ben duygularımı mizahla maskeledim
… Eğer durum değişmiyorsa bir an önce içinden çıkmaya bakın, ardından elinizde hiçbir şey kalmayacaksa da veya kalmayacağını düşünseniz de. Ya da meteliksiz kalacak olsanız da…
Tüm yaşamı boyunca sevgiye hasret kalmıştı. Doğası sevgiye açtı. Varlığının en temel arzusuydu bu. Buna rağmen hayatını onsuz sürdürmüş, sonucunda da katılaşmıştı. Sevgiye ihtiyaç duyduğunu bilmezdi. Şimdi de bunu bilmiyordu. Bildiği şey sadece, sevgiyle hareket eden insanların onda bir heyecan uyandırdığıydı. Sevginin inceliklerini, yüce ve olağanüstü olduğunu düşündü.
Neden olmasın? “ sorusunu hep sizin yerinize cevaplayacak biri var. Ama sizi neyin mutlu edeceğini düşünün. Hayatınızda, kendiniz için yeni kapılar açmaya devam edin; denemeden asla göremezsiniz.
Beklenen için plan yap ve beklenmedik için hazır ol…
Makyaj görünüşünü de, ruh halini de değiştirebilir…
Tarz görünmek zorunda değilsin, tarz sahi bir arkadaş edin yeter…
Henuz yeni isinden kovulmus bir kadinla tanistigimi hatirliyorum. Nasil yeni is bulacagini sormustum. O da bunu evrene ilettigini soylemisti. Ben de onun yerine ozgecmislerini iletmesinin daha iyi olacagini soylemistim.
Tabii ki islerin ters gitme ihtimali vardi. O yuzden oncesinde nelerin ters gidebilecegini dusunmek ve ona gore plan yapmak gerekiyordu.
Bir ferdi olduğum insanlık, ah ne kadar az idi gerçekten; derinliklerine erişemediği yeraltı ile sonsuzluğa uzanan gökyüzü arasındaki dünyasında, ancak basabildiği toprakla ve varabildiği menzille sınırlıydı; ne kadar âciz, bilgisiz ve çaresizdi!
Bir planinizin olmasi islerin yolunda gidecegi anlamina gelmiyor. Eger isler yanlis giderse yeni bir plan yapacaginiz anlamina geliyor.
Yeme alışkanlıkları değiştirdiklerinde, varlığından haberdar olmadıkları enerjileri ortaya çıkıyordu
Yeterince uzun yaşarsanız, sorunların kendilerini tekrar ettiklerini görürsünüz….. Zaten önceden başınıza gelmiş bir şeydir ve sizi feci üzmüştür, ama bir sonrakine daha az üzer ve bu sefer başınızdan savabilirsiniz
Yaşlanmaktan korkmayın ve yaşlanmaktan korkmayan arkadaşlarla vakit geçirin……Eğer biri size çok yaşlı olduğunuzu söylüyorsa, hele de o kişiyle çıkıyorsanız, ona elveda deyin
Yaşlanmanın güzel yanı, bir hayal kırıklığı yaşadığınızda onu aslında çoktan aşmış olmanız. Çok daha hızlı toparlanıyorsunuz.
İlişkilerimde bir adam tarafından terk edildikten sonra altı ay, sonra üç ay, daha sonra üç hafta, daha da sonra üç gün üzülür oldum. Keşke en başında o kadar debelenmeseydim
Kimi kadın utangaç, özgüvenden yoksun ya da reddedilme korkusu yaşıyor olabilir ve bu yüzden isteklerini dile getirmek istemez Erkeklerinse böyle bir problemi yok gibi görünür. Harika olduklarını daha iyi bir işi, zammı, daha çok ayrıcalığı, köşedeki büyük pencereli ofisi hak ettiklerini düşünürler çekilmez ve yetersiz olsalar bile.
Ne kadar çok çalışırsan, o kadar şanslı olursun
Şansını dene her zaman geri dönebilirsin. Taşınmanın sizin ve aileniz için iyi olup olmayacağını bilmeseniz bile her zaman geri dönebilirsiniz. Ben asla dönmedim. İleri gitme zamanı geldiyse, risk alın, kendinize üç yıl şans tanıyın ve yerleşmek için içten bir şekilde uğraşın. Eğer yaşam koşullarınız iyiye gitmez ve çok mutsuz olursanız, önceki durumunuza geri dönün.
Evliliğim boyunca bir çok sefer sıkıcı, salak, çirkin olduğumu duydum şöyle düşündüm “ Eh sıkıcılığım konusunda bir şey yapamam ama fen fakültesi diplomam olduğuna göre o kadarda salak olamam. Güzellik yarışmalarında ödül aldığıma ve modellik yaptığıma göre o kadar çirkin de olamam.
Elbette ona kendi başına çocuk sahibi olmamasını söyleyen insanlar çıktı. Tek başına başa çıkmak için fazla zor bir sorumluluk olduğunu, bunun doğru bir seçim olmadığını, kariyerine zarar vereceğini ya da çocuk için kötü olacağını söylediler. Ama o insanlar aslında kendi adlarına korkuyorlardı sizinle alakası olmayan insanların kendi hayatınıza ne yapacağınız hakkında düşünceleri sizin kararlarınızın temelini oluşturamaz
Kayıp şehri bulamadığımız için hayal kırıklığına uğramadım çünkü annemle babam da uğramış gibi görünmüyordu.Ailece maceraya atılmış eğlenceli vakit geçirmiş olduk .Bir hedef belirlemiş olabilirsiniz ama ona ulaşamazsanız da sorun değil
Yeni yerler öğrenmek ve yeni insanlarla bir araya gelmek zihninizi açacak ve daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.
Bir planınınızın olması işlerin yolunda gideceği anlamına gelmiyor eğer işler yanlış giderse yeni bir plan yapacağınız anlamına geliyor
Etrafınızı, sizi olduğunuz kişi olarak takdir eden bir aile, dostlar ve çalışma arkadaşlarıyla çevrelemelisiniz. Bu sizi özgüvenle, dimdik yürüyen biri yapar.
Birçok kadının kendine güveni yok. Her konuda iyi olmaları gerektiği hissine kapılıyor, kendilerini eleştiren kişiler tarafından bastırılıyor ya da gereğinden fazla yükü omuzlayıp, hepsini taşıyamayacaklarını görüyorlar. İyi olduğunuz konuda kendinizi geliştirin ve her konuda iyi olmaya çalışmayın.
İnsanların söylediklerine karşı daha az duyarlı olun…..Hep önümüze bakmalı ve kendimizle mutlu olmalıyız.
“Hayatınızda, kendiniz için yeni kapılar açmaya devam edin; denemeden asla göremezsiniz.”
“Yaşlanmanın güzel yanı, bir hayal kırıklığı yaşadığınızda, onu aslında çoktan aşmış olmanız. Çok daha hızlı toparlanıyorsunuz.”
Yaşlanmanın güzel yanı, bir hayal kırıklığı yaşadığınızda, onu aslında çoktan aşmış olmanız. Çok daha hızlı toparlanıyorsunuz.
“Her konuda iyi olmanız gerekmiyor ama bir konuda iyi olmanız gerekiyor”
“İnsanların dış güzelliğinden değil de , karakterinizden dolayı sizden hoşlanması daha iyidir .”
“Yalnız olmak ,ilişkinizde korkuyla yaşamaktan iyidir.”
“Ne kadar kasvetli görünürse görünsün ,hep bir başka yol vardır .”
Doksan yaşında birinin şöyle dediğini hatırlıyorum: “Olacağından endişelendiğin şeylerin yüzde doksan beşi asla gerçekleşmez.”
Babamın sloganı, “Ne kadar çok çalışırsan, o kadar şanslı olursun” idi. Herkes babama, başarılı olduğu için ne kadar şanslı olduğunu söylerdi. İnsanlar aynısını bana da söylüyorlar, ama yanılıyorlar. Ailem ve dostlarım ne kadar sıkı çalıştığımı, yaşadığım zorlukları gördüler ve bunları kitabımda paylaşmamı istediler. Hiçbiri de şanslı olduğumu söylememiştir.
Dikkatlice , tehlikeli yaşa. Beklenen için plan yap , beklenmedik için hazır ol. "
Ne zaman mutlu olmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. Ne zaman yapacaksınız bunu? Kariyer değişikliğini, sağlığınızı düzeltmeyi, mutlu bir aile ve dostları, hayatınızı sevmeyi neden geciktiresiniz? Öyle zamanlar oldu ki, asla mutlu olamayacağımı düşündüm. Asla! Sonra o durumdan çıkmak için bir plan yaptım; çünkü devam eden bir mutsuzlukla yaşamak, yaşamak sayılmaz."
Mutluyken, iyi beslenmek daha kolaydır."
İnsan zorunda kaldığında, her şeye alışıyor."
Her zaman sizden bekleneni gerçekleştirmeniz gerekmez. Kendi yolunuzdan gidebilirsiniz."
Bir planınızın olması, işlerin yolunda gideceği anlamına gelmiyor. Eğer işler yanlış giderse, yeni bir plan yapacağınız anlamına geliyor."
Bir planınızın olması işlerin yolunda gideceği anlamına gelmiyor. Eğer işler yanlış giderse , yeni bir plan yapacağiniz anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir