İçeriğe geç

Zihin Avcısı Kitap Alıntıları – John Douglas

John Douglas kitaplarından Zihin Avcısı kitap alıntıları sizlerle…

Zihin Avcısı Kitap Alıntıları

&“&”

“Gelecekteki davranışların ya da gelecekteki şiddet eylemlerinin en iyi göstergesi, şiddet geçmişidir.”
Masum bir adamın, kadının ya da çocuğun o katilin serbest bırakılması sonucu ölmesindense; serbest bırakıldığı durumda tekrar öldürecek ya da öldürmeyecek bir katili hapiste tutarak vicdanımın sızlamasını tercih ederim.
İnsanlara fikirlerini satabilir ve onların ilgisini koruya bilirsen, seninle aynı düşüncede olmalarını sağlayabilirsin.
Surunuzu tum gun kontrol etmezseniz kaybetme riskiyle karsi karsiya kalirsiniz
Eğer toplumda bir terslik varsa, suç ona bir tepkidir.” 
Canavarlar doğaüstü yaratıklar olmak zorundaydı. Bizim gibi olamazlardı.
Davranış, kişiliği yansıtır.
Aslan, bir antilobu sürü içindeki diğerlerinden daha kolay av haline getiren, zayıflığı, hassaslığı ve onu farklı yapan özelliği algılamak için kendini eğitir.
Ancak bu deneyimimden yola çıkarak söyleyebilirim ki insanlara fikirlerini satabilir ve onların ilgisini koruyabilirsen , seninle aynı düşüncede olmalarını sağlayabilirsin.
Suçlu davranışı akıl hastalığından değil, karakter zayıflığından kaynaklanıyor.
Hepimiz korunmasızız. Ne kadar şey bildiğiniz, ne kadar tecrübeli olduğunuz, kaç tane şüpheli soruşturmasını başarılı bir şekilde yürütmüş olduğunuz önemli değil. Tekniği anlayıp anlamamış da olmanız önemli değil. Hepimiz çevrilen dolabı anlayabiliriz- nerede ve nasıl korunmasız olduğumuzu anlayabildiğimiz sürece.
Bu tuhaf ve dengesiz fantezilere sahip olmak suç değildir. Bilinçli olarak bu fantezilere göre hareket etmeyi seçmek ise kesinlikle suçtur.
Bir kişinin sırf manyak gibi davranıyor olması, ille de ne yaptığını bilmiyor olduğu anlamına gelmiyordu.
Çünkü canavarlar doğaüstü yaratıklar olmak zorundaydı. Bizim gibi olamazlardı.
Davranış, kişiliğin bir yansımasıdır.
İş olup bittikten sonra fikir yürütmek kolaydır.
Bir kişinin sırf manyak gibi davranıyor olması,ille de ne yaptığını bilmiyor anlamına gelmez
Ister Ted Kaczynski gibi bir posta bombacısı,ister Charles Whitman ya da çok sayıda okul nişancısı ya da dünyanın büyük bir çoğunluğunu bezdiren bir yığın dini terörist olsun,incelediğimiz zihinler benzerlik taşıyor. Bu insanlar kendi umutsuzluklarını,hastalıklarını,başarısızlıklarını ve/ya amaçsızlıklarını telafi etmek için kişisel bir iddia ya da siyasi bir bildiri olarak kitlesel şiddeti kullanıyorlar.

Bu içsel umutsuzluk,kişisel büyüklük duygusu ve karşılanmamış hak sahipliği duygusuyla sürekli bir çelişki içinde olabilir,ancak bu bireylerin istisnasız hepsi biri olmak ve yaşamlarında anlam bulmak isteyen,yetersiz ve önemsiz kişilerdir.

Davranış, kişiliği yansıtır.
Bu adam nasıl bu kadar kötü bir şey yapabilir? Ortada bir hata veya hafifletici sebepleri olmalı. Bu adamlarla konuşursanız, kendi kendinizi onu düşünürsünüz; suçlarının gaddarlığı tam olarak algılayamazsınız. Psikiyatrister, hakimler ve şartlı tahliye memurlarının sıklıkla kaldırılmasının da sebebi budur
Suç ahlaki bir sorundur, bu sebeple yalnızca ahlaki bir düzeyde çözümlenebilir.
Kendinizi hiçbir zaman korkunç şeylere karşı duyarsızlaştırmaya çalışmayın, bunu yaparsanız yeterince korkunç olmayan şeylere karşı bağışıklık kazandığınızı fark edersiniz.
Gelecekteki davranışların ya da gelecekteki şiddet eylemlerinin en iyi göstergesi, şiddet geçmişidir.
Picasso’yu anlamak istiyorsanız, onun sanatı üzerine çalışmalısınız. Suçlu kişiliğini anlamak istiyorsanız, işlediği suçun üzerine çalışmanız gerekir.
Bencil amaçları uğruna başka birilerinin ölmesine razılardı ve bu da sosyopatik davranışın tanımlarından biridir
Çünkü canavarlar doğaüstü yaratıklar olmak zorundaydı. Bizim gibi olamazlardı.
Kurbanların yaşayıp yaşamaması gerektiğine veya kurbanlarının nasıl ölmesi gerektiğine karar verebilmek istiyorlardı. "
Bir ferdi olduğum insanlık, ah ne kadar az idi gerçekten; derinliklerine erişemediği yeraltı ile sonsuzluğa uzanan gökyüzü arasındaki dünyasında, ancak basabildiği toprakla ve varabildiği menzille sınırlıydı; ne kadar âciz, bilgisiz ve çaresizdi!
Suçlu zihnini anlamak istiyorsan, doğrudan kaynağa gitmeli ve sana söylediklerinin şifresini çözmeyi öğrenmelisin. Ve her şeyden önce:
Neden + Nasıl = Kim.
Tüm dünya birleşip örtmeye çalışsa da,
Gözden kaçmaz kötülükler, çıkar ortaya sonunda. "
En tehlikeli oyunu seri katiller oynar. Oyunu nasıl oynadıklarını ne kadar iyi anlarsak, onları o kadar iyi engelleyebiliriz.
Kendini avcının yerine koy
Aykırılık, neredeyse değişmez bir ipucudur. Suç ne kadar özelliksiz ve sıradan olursa, bunu anlamak o kadar zor olur
Davranış, kişiliği yansıtır.
“Sonra, diğer polislerden birine saygı duyan eğitmenleri selamlama protokolünü saygıyla isteyen Japon polis memuru vardı. Bu yüzden onu koridorda her gördüğümde gülümsedi, saygıyla eğildi ve beni “Siktir git Bay Douglas” ile selamladı.
“Yeni ajan sınıfım sadece beyaz adamlardan oluşuyordu. 1970 yılında çok az sayıda siyah FBI ajanı vardı ve hiç kadın yoktu. ”
“Tekrarlayan şiddet uygulayan suçlularla ilgilenen herkes için önemli bir husus. Bu adamların çoğu oldukça çekici, son derece eklemli ve glib. ”
“Önemli ve yasal değil, hiçbir un término médico o psiquiátrico. Hiçbir anlamı enfermo" o hayır. Tiene que ver con si esa persona es o sorumlu değildir. ”
“Edgar Allan Poe’un 1841 klasiği“ Rue Morgue’daki Cinayetler ”, tarihin ilk davranış profesörü olabilir.”
Seri katiller en tehlikeli oyunu oynuyor."
“Sözleşmeli eş cinayetleri ve girişimleri bu ülkede inanmak istediğimizden daha sık gerçekleşiyor.”
“Sanırım burada direnmek ya da en azından tanık olmadan başarılı bir kaçırma gerçekleştiremeyeceklerini fark ettiklerinde amaçlanan suçları işlemeden ayrıldılar. Her iki adam da akıl hastasıydı ve Lawson’ın durumunda, suç deliliği için oldukça iyi bir tartışma yapılabilir. Ancak koşullar suçun başarısını desteklemediğinde, suçu işlemekten kaçındılar. Öyle bir zorlama altında değillerdi ki , harekete geçmeye mecbur bırakıldılar. Bu yüzden kayıt için tekrar söyleyeceğim: Bence ve deneyimlerime dayanarak, sadece bir zihinsel bozukluğun varlığı bir suçlunun kancayı terk etmesine izin vermiyor. O tamamen yitirmiş olduğunu ve gerçek dünyada onun eylemlerini idrak etmez sürece, o seçerbaşkasına zarar verip vermeme. Ve gerçekten bonkerlerin yakalanması kolaydır. Seri katiller değil. ”
“Mindhunter’ı yazdığımızdan beri, bazı suçların yaygınlığı değişti. Genel olarak şiddet içeren suçlar aşağı yönlü bir seyir izlemiştir, ancak yırtıcı cinsel yönelimli katillerin sayısı nispeten aynı kalmıştır. İnanmamızın nedeni, bu tür ceza patolojilerinin toplumsal koşullara veya diğer suç teşebbüsleri gibi gelişmiş polisliğe tepki vermemesidir. Geçtiğimiz on altı yıl içinde, 1995 Oklahoma City federal binasının bombalanmasından bahsettiğimizde yeni başlayan bir olgu olan yerel ve uluslararası terörizmle ilgilenmeye başladık. ”
“Gazeteler artık düşüncelerini duymak isteyen tehlikeli bir deli tarafından rehin tutulabilir mi?”
“Suçun düşmesinin tek yolu, hepimizin sadece ailelerimizde, dostlarımızda ve çalışma arkadaşlarımızda kabul etmeyi ve hoşgörüyü bırakmamamızdır.”
“Bir katil bir kişiyi öldürdüğünde, o kişi ile birlikte çok sayıda kurban alır.”
“Kadınların ve çocukların çevresinde kullanılır. Sonra diğer polislerden birine saygı duyan eğitmenleri karşılama protokolünü onurlu bir şekilde sormuş olan Japon polis memuru vardı. Bu yüzden onu koridorda her gördüğümde gülümsedi, saygıyla eğildi ve beni “Siktir git Bay Douglas” ile selamladı. Tüm karmaşıklaşmak yerine, arkamı dönüp gülümseyip “Ben de sikeyim” derdim.
“Roy ve ben bağımsız olarak en olası adayımız Aaron Kosminski’yi bulduk.”
“Modus operandi — MO- öğrenilmiş davranıştır. Failin suçu işlemek için yaptığı şey budur. Dinamiktir – yani değişebilir. İmza, onu MO’dan ayırt etmek için kullandığım bir terim, failin kendisini yerine getirmek için yapması gereken şeydir. Statiktir; değişmez. ”
“1982, ATKID’i Atlanta Saha Ofisinde özel bir ajan olarak çalışırken, karısı onu öldürmeye çalıştı.”
“Bir kolluk kuvvetinin yaptığı şeylerin çoğuyla, hatta bir eşle paylaşmak zordur. Günlerinizi ölü ve sakatlanmış bedenlere bakarak geçirdiğinizde, özellikle de çocukken, eve getirmek istediğiniz bir şey değildir. Yemek masasının üzerinde &‘Bugün büyüleyici bir şehvet cinayeti yaşadım. Sana anlatmama izin ver.’ Bu yüzden hemşirelere çekilen polisleri sık sık görüyorsunuz ve bunun tersi de — bir şekilde birbirlerinin çalışmaları ile ilişki kurabilen insanlar. ”
“Bir kolluk kuvvetinin yaptığı şeylerin çoğuyla, hatta bir eşle paylaşmak zordur. Günlerinizi ölü ve sakatlanmış bedenlere bakarak geçirdiğinizde, özellikle de çocukken, eve getirmek istediğiniz bir şey değildir. Yemek masasının üzerinde &‘Bugün büyüleyici bir şehvet cinayeti yaşadım. Size bundan bahsetmeme izin verin. Bu yüzden hemşirelere çekilen polisleri sık sık görüyorsunuz.
“Bunlar kitlesel şiddeti, kendi umutsuzluklarını, pathoslarını, başarısızlıklarını ve / veya amaçsızlıklarını telafi etmek için kişisel bir iddia ya da siyasi açıklama olarak alan kişilerdir. Yine, bu iç umutsuzluk kişisel büyüklük ve tatminsiz bir yetki duygusu ile sürekli çatışma içinde olabilir, ancak bu bireylerin hepsi, istisnasız, birileri olmak ve hayatlarında anlam bulmak isteyen yetersiz soylulardır. Kişisel cesaretleri olabilir – yanlış yönlendirilmiş olmasına rağmen bir amaç için ölmeyi seçmek sıradan bir karar değildir – fakat aynı zamanda şiddetin tek güç kanıtı olduğunu keşfettiler. ”
“Suçları tamamen farklı olsa da, uyumsuz deha Ted Kaczynski ve sadist ama banal koltuk altı Dennis Rader’in paylaştığı tek şey anıtsal bir ego duygusu idi. İkisi de parlaklığının kamu tarafından tanınmamasına izin veremedi ve her iki durumda da bu onların düşüşüydü. ”
“Geleneksel olarak, çoğu cinayet ve şiddet içeren suçlar, kolluk kuvvetlerinin kavraması için nispeten kolaydı. Hepimizin deneyimlediği duyguların eleştirel abartılı tezahürlerinden kaynaklandılar: öfke, hırs, kıskançlık, kâr, intikam. Bu duygusal problem halledildiğinde, suç veya suç çılgınlığı sona erecekti. Birisi ölürdü, ama bu buydu ve polis genellikle kimi ve ne aradığını biliyordu.
Ancak son yıllarda yeni bir şiddet suçlusu ortaya çıktı – sık sık yakalanana veya öldürülene kadar durmayan, deneyimle öğrenen ve yaptığı şeyde daha iyi ve daha iyi olma eğiliminde olan seri suçlu, bir suçtan diğerine senaryo. Yüzeyli" diyorum, çünkü bir dereceye kadar muhtemelen 1880’lerin Londra’sından ve Ripper Jack’ten genel olarak ilk modern seri katil olarak kabul edilen, muhtemelen bizimle birlikte idi. Ben de "o" diyorum, çünkü biraz sonra gireceğimiz için neredeyse tüm gerçek seri katiller erkektir. ”
“Ancak meslektaşlarımın ve ben, düzeltme ve adli psikoloji işinde umutsuzca başkalarıyla karşılaşmak için bulduk ve denediklerimiz, tehlikenin durumsal olduğudur. Eğer birisini yapmayı seçmediği iyi düzenlenmiş bir ortamda tutabiliyorsanız, iyi olabilir. Ama onu daha önce kötü bir şekilde yaptığı ortama geri koyun, davranışı hızla değişebilir. ”
“Kendinizi avcının yerine koyun. Yapmam gereken bu. Şu doğa filmlerinden birini düşünün: Afrika’daki Serengeti ovasında bir aslan. Bu büyük antilop sürüsünü bir sulama deliğinde görür. Ama bir şekilde – gözlerinde görebiliyoruz – aslan bu binlerce hayvandan tek bir tanesine kilitleniyor. Kendisini zayıflığı, kırılganlığı, bir antilopta sürüden farklı bir şey hissetmesi için eğitti ve bu onu en olası kurban haline getirdi. ”
“Bütün dünya onları eziyor olsa da, erkeklerin gözlerine faul işler yükselecek. —WILLIAM SHAKESPEARE, Hamlet ”
“Adairsville PD’den. Yapmanız gereken, konuyu anlamanız, zihninden neler geçtiğini ve altındaki stresleri anlamanızdır. Size ne kadar iğrenç gelirse gelsin, suçu kurbana yansıtmanız gerekecek. Onu baştan çıkardığını ima et. Onu açıp açmadığını, açıp açmadığını, şantajla tehdit edip etmediğini sorun. Ona yüz kurtarıcı bir senaryo verin. Ona eylemlerini açıklamak için bir yol verin. Gördüğüm tüm vakalardan bildiğim diğer bir şey, künt kuvvet travması veya bıçak cinayetlerinde, saldırganın kurbanın kanının en azından izlerini almasından kaçınmasının zor olduğudur. Kullanabileceğiniz kadar yaygın. Waffle yapmaya başladığında, biraz da olsa, dedim ki, ona doğrudan gözünden bakın ve tüm vakanın en rahatsız edici kısmını söyleyin, Mary’nin kanını ona aldığı biliniyor. “Senin üzerinde kan olduğunu biliyoruz, Gene; ellerinize, giysilerinize. Bizim için soru &‘Yaptın mı?’ Yaptığını biliyoruz. Soru &‘Neden?’ Nedenini bildiğimizi ve anladığımızı düşünüyoruz. Tek yapmanız gereken bize haklı olup olmadığımızı söylemek. ” Ve tam da böyle düştü. Devier’i içeri sokarlar. Anında kayaya bakar, terlemeye ve nefes almaya başlar. Beden dili önceki görüşmelerden tamamen farklı: geçici, savunmacı. Sorgulayıcılar kızı suçluyor ve sorumluluğu üstleniyor ve sanki onunla gidiyormuş gibi göründüğünde, kan getiriyorlar. Bu onu gerçekten üzüyor.
“Dennis Rader, Harvey Glatman’dan“ Her şey iple ilgili ”dedi. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Halat toplam kontrolü simgeliyordu. Nihai fantezi, her iki erkek de bunun mümkün olmadığını bilmesine rağmen, bu kurbanları hayatta tutmak ve süresiz olarak hakim olmak olacaktır. ”
“Okullardan cevap olmasını istiyorsanız, siz de çok soruyorsunuz. Kötü bir arka plandan bir çocuk alırsanız ve aşırı yüklenmiş öğretmenlerin günde yedi saat içinde onu döndürmesini beklerseniz, olabilir veya olmayabilir. Günde diğer on yedi saat ne olacak? İnsanlar genellikle araştırma ve deneyimlerimiz yoluyla, hangi çocukların daha sonraki yaşamda tehlikeli hale gelebileceğini tahmin edip edemeyeceğimizi sık sık soruyorlar. Roy Hazelwood’un yanıtı, “Tabii. Ama iyi bir ilkokul öğretmeni de öyle. ” Ve eğer onları yeterince erken ve yeterince yoğun bir şekilde tedavi edebilirsek, bir fark yaratabilir. Biçimlendirici yıllar boyunca önemli bir rol modeli yetişkini fark yaratabilir. Quantico’da “fütürist” olarak hizmet veren özel ajan Bill Tafoya, Basra Körfezi’ne gönderdiklerimizin büyüklüğü konusunda en az on yıllık para ve kaynak taahhüdünü savundu. Tarihin en etkili uzun vadeli savaş öncesi programlarından biri olan Project Head Start’ın geniş çaplı eski haline getirilmesini istiyor. Cevabın daha fazla polis olduğunu düşünmüyor, ancak hırpalanmış kadınlara, çocuklu evsiz ailelere yardım etmek ve iyi koruyucu evler bulmak için “sosyal hizmet uzmanları ordusu” getirecekti. Ve her şeyi vergi teşvik programları ile destekleyecekti. Bunun toplam cevap olduğundan emin değilim, ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” Tarihin en etkili uzun vadeli savaş öncesi programlarından biri olan Project Head Start’ın geniş çaplı eski haline getirilmesini istiyor. Cevabın daha fazla polis olduğunu düşünmüyor, ancak hırpalanmış kadınlara, çocuklu evsiz ailelere yardım etmek ve iyi koruyucu evler bulmak için “sosyal hizmet uzmanları ordusu” getirecekti. Ve her şeyi vergi teşvik programları ile destekleyecekti. Bunun toplam cevap olduğundan emin değilim, ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” Tarihin en etkili uzun vadeli savaş öncesi programlarından biri olan Project Head Start’ın geniş çaplı eski haline getirilmesini istiyor. Cevabın daha fazla polis olduğunu düşünmüyor, ancak hırpalanmış kadınlara, çocuklu evsiz ailelere yardım etmek ve iyi koruyucu evler bulmak için “sosyal hizmet uzmanları ordusu” getirecekti. Ve her şeyi vergi teşvik programları ile destekleyecekti. Bunun toplam cevap olduğundan emin değilim, ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” Cevabın daha fazla polis olduğunu düşünmüyor, ancak hırpalanmış kadınlara, çocuklu evsiz ailelere yardım etmek ve iyi koruyucu evler bulmak için “sosyal hizmet uzmanları ordusu” getirecekti. Ve her şeyi vergi teşvik programları ile destekleyecekti. Bunun toplam cevap olduğundan emin değilim, ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” Cevabın daha fazla polis olduğunu düşünmüyor, ancak hırpalanmış kadınlara, çocuklu evsiz ailelere yardım etmek ve iyi koruyucu evler bulmak için “sosyal hizmet uzmanları ordusu” getirecekti. Ve her şeyi vergi teşvik programları ile destekleyecekti. Bunun toplam cevap olduğundan emin değilim, ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ” ama kesinlikle önemli bir başlangıç ​​olurdu. Üzücü gerçek şu ki, daralmalar istedikleri her şeyle savaşabilir ve insanlarım ve ben, suçluları yakalamaya yardımcı olmak için psikoloji ve davranış bilimini kullanabiliriz, ancak eşyalarımızı kullanmaya başladığımızda, ciddi hasar zaten yapıldı. ”
“Bu adamları ne kadar çok sorguladımsa, başarılı suçluların iyi profilciler olduğunu anladım.”
“Ona her gün birlikte çalıştığımız korkunç olay yeri fotoğraflarından bazılarını gösterdi. Katillerin kurbanlarına işkence ederken yaptığı kayıtları tecrübe etmesine izin verdim. Los Angeles’taki iki genç kızdan birinin, son zamanlarda hapisten çıkmış iki heyecan arayan katil tarafından minibüsün arkasında işkence gördüğü işitmesini dinlettim. Glenn kasetleri dinlerken ağladı. Bana, “Orada böyle bir şey yapabilecek insanlar olduğunu bilmiyordum.” Dedi. Zeki, şefkatli bir baba, iki kız çocuğu ile birlikte, ofisimde ne yaptığını gördükten ve duyduktan sonra, artık ölüm cezasına karşı çıkamayacağını söyledi: “Quantico’daki deneyim, bununla ilgili her zaman fikrimi değiştirdi.”
“Hepimiz savunmasızız. Ne kadar bildiğiniz, ne kadar deneyimli olduğunuzu, kaç şüpheli sorguyu başarılı bir şekilde ele aldığınız önemli değildir. Tekniği anlamanızın bir önemi yok. Her birimize ulaşılabiliriz – sadece nerede ve nasıl savunmasız olduğumuzu anlarsanız. ”
“Mümkün olduğu kadar çok suçu inceleyerek ve uzmanlarla – faillerin kendileriyle – konuşarak bu ipuçlarını, doktorun belirli bir hastalığı veya durumu teşhis etmek için çeşitli semptomları değerlendirdiği şekilde yorumlamayı öğrendik. Ve tıpkı bir doktorun daha önce gördüğü bir hastalık sunumunun çeşitli yönlerini tanıdıktan sonra tanı koymaya başlayabilmesi gibi, kalıpların ortaya çıkmaya başladığını gördüğümüzde çeşitli sonuçlar çıkarabiliriz. ”
Bir ferdi olduğum insanlık, ah ne kadar az idi gerçekten; derinliklerine erişemediği yeraltı ile sonsuzluğa uzanan gökyüzü arasındaki dünyasında, ancak basabildiği toprakla ve varabildiği menzille sınırlıydı; ne kadar âciz, bilgisiz ve çaresizdi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir