İçeriğe geç

Yaşasın Kadınlar Kitap Alıntıları – Gülsüm Kav

Gülsüm Kav kitaplarından Yaşasın Kadınlar kitap alıntıları sizlerle…

Yaşasın Kadınlar Kitap Alıntıları

Kadınlar çok acılıydı ama Üzgün değil öfkeli, yalnız değil örgütlüyüz demeyi bildiler. En gençlerimizin en vahşi biçimlerde öldürüldüğü yıllar, verdiği acı kadar, yatışmayan bir öfke ve mücadele yarattı. Katillere verilen cezalarla değil, kadın cinayetlerini durdurana kadar yatışmayacak bir öfke.
Nasıl Asla Yalnız Yürümeyeceksin sözünü erkeklerin elinden alıp kadınların ve bütün toplumun hak arayışının eline verdiysek, bir mağduriyeti de mücadeleyle şiddetten kurtulduğumuz bir toplum yaratmayı amaçlayan bir güce, kavgaya, inanca dönüştürüyoruz.
Şiddeti normalleştirmek şiddet kadar tehlikelidir çünkü şiddetin doğal kabul edilerek sürmesine neden olur.
Erkekler kendilerini kadınların hayatları üzerinde imtiyaz sahibi sanıyorlar. Çok yanılıyorlar. Gerçek bu değil. GERÇEK ŞU; Kadınların hayatı kadınlarındır. Herkesin olduğu gibi, kadınların hayatı da elbette sadece kendilerinindir.
Birbirini hiç tanımayan milyonlarca kadının sıkılmış yumrukları, tüm kadınların şiddetten kurtulduğu, eşit ve özgür bir dünya yaratacak.
“Boşanma hakkı” sanki bir toplumda kadınların konumunun ne olduğunu, bir toplumun medeniyet seviyesini gösteriyor.
Öldürülen kadınlar bir sayı değildiler, her biri sonuna kadar yaşanabilir bir ömürdü, bir hayattı.
Kadınlar hayatta kalmak, istedikleri gibi yaşamak, istedikleri gibi giyinmek, istedikleri gibi çalışmak istiyorlar. Özgürlüğü için direnen hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecek!
Kadınlar şiddet altında yaşayan bir ölü gibi değil kendi istedikleri gibi gerçekten “yaşasın”
”Birbirini hiç tanımayan milyonlarca kadının sıkılmış yumrukları, tüm kadınların şiddetten kurtulduğu, eşit ve özgür bir dünya yaratacak. ”
”Türkiye’de kadına yönelik şiddetten ölenlerin anısını yaşatmak için düşünülmüş bu ortam, öldürülmüş bütün kadınlar hakkında bilgi veriyor, her bir isme girdiğiniz de önünüzde yeni bir pencere açılıyor ve öldürülen kadının kim olduğu, korunma talebi olup olmadığı, ne zaman nasıl öldürüldüğü, haberin nereden alındığı gibi ayrıntılı bilgiler çıkıyor. Öldürülen kadınların bir rakam, bir isim, soy isim değil, bir hayat olduğu gerçeğiyle yüzleşiyor, kadın cinayeti olgusuyla bir de böyle tanışıyorsunuz. ”
”Size okumak zor gelirse eğer, şöyle düşünün; Okumaya, görmeye dayanamadıklarınızı kadınlar yaşıyor. ”
Gezegenin yangın yerine döndüğü bu ortamda, feminizme, sadece kadınlar için değil, cinsiyetçi baskı-sömürü ve şiddetten tümüyle azade bir toplum için çağrı yapmak düşer. Kadınlar yalnız olmadığı gibi, feminizm de yalnız, tek başına değil.
”Kadınlarla erkekler arasında toplumsal eşitsizliğin en belirgin ortaya çıktığı alan çalışma hayatı: Türkiyeli kadınların halen yarıdan fazlasının evde ve çalışmıyor oluşu diğer eşitsizlikleri de tetikliyor. ”
Şiddetten kurtulmak için boşanmak, yine de kurtulamamak, haklı olarak korunmak istemek, bu sefer de boşandığın için bu haktan mahrum bırakılmak: Kadınlara yaşatılan tam bir “çıkış yok” durumuydu.
”Birbirini hiç tanımayan milyonlarca kadının sıkılmış yumrukları, tüm kadınların şiddetten kurtulduğu, eşit ve özgür bir dünya yaratacak. ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir