İçeriğe geç

Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu Kitap Alıntıları – Ahn Do-hyun

Ahn Do-hyun kitaplarından Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu kitap alıntıları sizlerle…

Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu Kitap Alıntıları

Özgürlük sözcüğü, somonların kullanmaması gereken sözcüklerdendi. İsyan, kaçış, itaatsizlik, direniş, harap etme, oyun gibi kelimelerle birlikte. Geniş Çeneli Somon, Bu sözcükleri kullanırsanız doğduğu yerlere dönüp yumurta bırakabilecek bir tane somon bile kalmaz, diye uyarıda bulunurdu.
Fevkalade şeyler, erişilemez şeylerden ibaret değil. Çok büyük olmalarına da gerek yok. Bir anda görünüp kaybolan şeyler olmalarına da.
Yıldızların parlaması karanlığın arkaplan olmasından ötürü değil midir?
Doğru, var olmak, ben olmayan her şey için bir ‘arkaplan desteği’ vermek anlamına geliyor.
Kalbi görmeyi imkansız hale getiren bu dünya, ağzına kadar ikiyüzlülükle dolu gibiydi.
Sadece dünyaya güzel gözlerle bakmayı bilen bir somona aşık olabilirim.
Kalp gözüyle bakarsan tüm dünya sana güzel gelir.
Ben korunurken dışlanmaktansa, korunmayıp özgür olmak istiyorum.
Bedenimdeki pulların ötesine, kalbimin derinliklerine bakın.
Abla, somonların kendi görüntüleri hakkında ancak diğer somonların ağızlarından yansıyan görüntüleri sayesinde fikir sahibi olabileceklerini söyledi. Yani diğer somonların sözleri kendilerini yansıtan birer ayna sayılırdı. Belki de bu sebeple somonlar, başkaları hakkında şöyleymiş böyleymiş diye konuşmayı huy edinmişlerdir.
Öyleyse senin yaşama nedenin ne ?
Nedeni,benim şu an ,burada var olmam .
Var olmanın yaşamın nedeni olduğunu mu söylüyorsun?
Doğru , var olmak ,ben olmayan her şey için ‘arkaplan desteği’ vermek anlamına geliyor.
Hayal gücü, bizim dünyanın öbür ucuna kadar gidebilmemizi sağlayan güçtür.
Nasıl olsa yaşam denilen hiç bitmeyen bir sınavdır. Geleceğimizi garanti altına alan sadece yol bu sınavı akıllıca geçebilme yoludur.
Yıldızların parlaması karanlığın arkaplan olmasından ötürü değil midir?
Kalp gözünle bana baktığındandır. Kalp gözüyle bakarsan tüm dünya sana güzel gelir.
Özgürlük sözcüğü, somonların kullanmaması gereken sözcüklerdendi. İsyan, kaçış, itaatsizlik direniş harap etme, oyun gibi kelimeler birlikte.
Geniş Çeneli Somon, Bu sözcükleri kullanırsanız doğduğu yerlere dönüp yumurta bırakabilecek bir tane Somon bile kalmaz, diye uyarıda bulunurdu.
.Benim için endişeleniyormuş gibi yaparken bana müdahale etmek istiyor. Sanki müdahale etmek sevgi gösteriymiş gibi.
Akıntıya karşı yüzmek, çıplak gözle görülmeyen şeyi aramak demektir. Rüya gibi, umut gibi bir şey den söz ediyorum.Çetin, fakat güzel bir iş.
Fevkalade şeyler, erişilemez şeylerden ibaret değil. Çok büyük olmalarına da gerek yok. Bir anda görünüp kaybolan şeyler olmalarına da.
Bir ferdi olduğum insanlık, ah ne kadar az idi gerçekten; derinliklerine erişemediği yeraltı ile sonsuzluğa uzanan gökyüzü arasındaki dünyasında, ancak basabildiği toprakla ve varabildiği menzille sınırlıydı; ne kadar âciz, bilgisiz ve çaresizdi!
Doğanın güzelliğini ve hikmetini bilmek demek, kendinin de doğanın bir parçası olduğunu bilmek demektir. Sadece doğanın bir parçası olduğu hâlde doğayı hor gören yeryüzündeki insanoğlu bu önemli gerçeği bilmez. Nehir bu duruma her zaman üzülürdü.
Dünyaya kalp gözüyle, görünenin ötesinde olanlara bakabilen gözlerle bakmak gerekir. Bunu başarmak için de sadece istemek yeter. Hayal gücü, bizim dünyanın öbür ucuna kadar gidebilmemizi sağlayan güçtür.
Yazının tamamını okumadan, sadece başlığına bakarak nasıl böylesine net bir yargıya vardığını kafam almıyordu. Gerçekten insanların sabırsızlık konusunda eşi benzeri olmayan varlıklar olduğu kanısına vardım.
biz akıntıyı aşarsak, o aştığımız andaki acımız ve sevincimiz gelecekte yumurtalardan çıkacak yavrularımıza miras kalmayacak mı?
“Akıntıya karşı yüzmek, çıplak gözle görülmeyen bir şeyi aramak demektir. Rüya gibi, umut gibi bir şeyden söz ediyorum. Çetin, fakat güzel bir iş.”
“Kalp gözüyle bakarsan tüm dünya sana güzel gelir.”
Yıldızların parlaması karanlığın arka plan olmasından ötürü değil midir?
Kalbi görmeyi imkansız hale getiren bu dünya, ağzına kadar ikiyüzlülükle dolu gibiydi.
Yıldızların parlaması karanlığın arka plan olmasından ötürü değil midir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir