İçeriğe geç

Kimlik Tercihi Kitap Alıntıları – Mehmed Alagaş

Mehmed Alagaş kitaplarından Kimlik Tercihi kitap alıntıları sizlerle…

Kimlik Tercihi Kitap Alıntıları

Sizler laikliğe veya demokratlığa ister sadık kalın ister ihanet edin, bu sizin bileceğiniz bir iştir!
Ancak söz İslam’a gelince, lütfen susunuz, haddinizi biliniz!
Diyeceksiniz ki Toplumda yaşanan koskoca kimlik kargaşasına bu küçücük kitap yeter mi ?
Yeter, inanın ki yeter! Anlayana ve anlamak isteyene çok bile gelir!
İslam bu çağın ihtiyaçlarına cevap veremez!. Diyen emperyalistler, bu ifade ile insanların ve toplumların değil, kendi haksız ihtiyaçlarını kast ettikleri için doğru söylemektedirler!.
İslam dini, gerçekten bu emperyalistlerin gayrimeşru ihtiyaçlarını karşılayacak, zulme dayalı isteklerine olumlu cevap verecek bir din değildir.
Bir kısmı, kur’an-i Kerim’in hırka-i Şerif gibi kutsal bir emanet olduğuna, Müzelerdeki altın kutularda veya raflardaki işlemeli kılıflar da korunması gerektiğine inanmaktadır!.
Bir kısmı, dirilerden ziyade ölüleri ilgilendiren ve ölülere okunması gereken bir kitap olarak inanmaktadır!.
Bir kısmı, on dört asır önce İlkel bir kavime gönderilen ve o ilkel kavmin ihtiyaçlarına cevap veren eski bir kitap olarak inanmaktadır!.
Peki,
Kur’an-ı kerim’e yönelik böylesi inançlar, kur’an-ı kerim’e göre sahih inançlar mıdır?
Kur’an-ı Kerim bu mudur ve kur’an-ı kerim’e böyle mi inanmamız gerekir?
Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur!. deyişini benimseyen birçok insana göre, gözden ırak olan Allah, gönülden de ırak olmuştur!.
Bu insanlara Allah dediğiniz zaman, başlarını göğe kaldırarak ilgilerini ve dikkatlerini çok uzaklara yöneltir ler. Çünkü inandıkları Allah, uzaklarda, çok uzaklarda bulunan bir Allah’tır. İnandıkları Allah, yerleri ve gökleri yaratmış ve sonra da çok uzaklarda bulunan makamına çekilmiştir!.
Bazılarının kast ettikleri Allah telakkisi ise kainatı yaratan, yağmuru yağdıran, bitkileri bitiren, tüm canlıların rızkını veren fakat yarattığı ve yaşattığı insanların yeryüzünde ne yaptıklarına, nasıl idare olunduklarına hiç karışmayan bir Allah telakki sidir!.
Allah’ı inkar etmeyen büyük çoğunluk, Allah’ı inkar etmemekle Allah’a iman ettiklerini sanmak ta ve bunu samimi bir İddia olarak ileri sürmektedirler!.
Diyeceksiniz ki, Allah’ı inkar etmemek ile Allah’a iman etmek arasında ne fark vardır?
Aslına bakılırsa herhangi bir fark olmaması gerekirdi!. Allah’ı inkar etmeyen bir insanın, inkar dan uzaklaşmakla imana yaklaşması ve bunun bir neticesi olarak Allah’a iman etmesi, hakkıyla iman etmesi gerekirdi.
Fakat durum böyle midir?
Yaşadığımız coğrafyadaki Allah’a inkar etmeyen insanlar da, Allah’a iman vasfı var mıdır?
HaKkın hükmüne rağmen halkın veya çoğunluğun görüşünü kabul etmek İslam olmadığı gibi, halkın çoğunluk görüşüne rağmen HaKkın hükmünü kabul etmekte demokrasi değildir.
Mehmed ALAGAŞ / Kimlik Tercihi, sh,52
(İnsan Dergisi Yayınları)
İslam’ın en temel kaynağı olan
Kur’an’ı Kerim, ölülere okunması için mi, yoksa dirilerin yaşaması için mi gönderilmiştir?
Mehmed ALAGAŞ / Kimlik Tercihi,
sh,36 (İnsan Dergisi Yayınları)
Kur’an hem iman etmemiz ve hem de içindeki hükümlere teslim olmamız, içindeki hükümleri yaşamamız için gönderilen bir kitab dır ,

Sonra seni de bu emirden (kulluğa ait işlerden) bir şeriat üzerinde kıldık. Öyleyse sen ona uy ve bilmeyenlerin hevalarına (nefsi arzularına) uyma.
Muhakkak ki onlar Allah’tan (gelecek) hiçbir şeye karşı sana asla fayda veremezler. Hiç şüphesiz zalimler birbirlerinin velisidir-dostudur. Allah ise muttakilerin (korkup-sakınanların) velisidir-dostudur. / 45/18 -19 âyetler

•Mehmed ALAGAŞ /Kimlik Tercihi sh,36
(İnsan Dergisi Yayınları)

Kur’an’ı Kerim (Furkan) ‘Bizlere geçmişten günümüzden ve geleceğimiz apaçik haberler veren, Allah’ın razı olduğu dini, Nasıl ve ne şekilde yaşamamız gerektiğini beyan eden eşsiz muhteşem bir kitaptır.’
Mehmed ALAGAŞ / Kimlik Tercihi sh, 27 (İnsan Dergisi Yayınları)
Hakimiyet Allah’ındır buyruğu karşısında öfkelenmelerine rağmen söz müslümanlığa gelince Allah vardır ve biz Allah’a inanıyoruz!. diyen tanrıtanır laiklere, Siz nasıl bir Allah’a inanıyorsunuz!. demezler mi?

Pratik yaşantıda Resulullah (s.a.v.)’in pak sünnetini inkar etmelerine rağmen söz müslümanlığa gelince Biz peygambere inanıyoruz!. diyen şaşkınlara, Siz nasıl bir peygambere inanıyorsunuz!. demezler mi?

Kur’an-ı Kerim’deki tek bir hükmün konuşulmasından, gündeme getirilmesinden şiddetle rahatsız olmalarına rağmen söz müslümanlığa gelince Biz Kur’an-ı Kerim’e inanıyoruz!. diyen sapıklara, Siz nasıl bir Kur’an-ı Kerim’e inanıyorsunuz!. demezler mi?

Bütün bu çelişkili durumlarına rağmen illa da mü’min, illa da müslüman olduklarını iddia eden tanrıtanır laiklere A be şaşkın, sen neye göre mü’min, neye göre müslümansın? diye sormazlar mı?
Lütfen kendinize geliniz,
kendinize gelerek haddinizi biliniz!.

İslami prensipleri hiçe saymanıza rağmen İlla da müslüman olduğunuzu ! hangi hakla ve hangi ölçülere göre iddia ediyorsunuz.
Aynı iddiayı biz yapsak,
laiklik prensiplerini pratikte hiçe saymamıza rağmen laik olduğumuzu iddia etsek bizim durumumuza gülersiniz, bizlerle alay edersiniz değil mi?

Mesela söz meydanlarına çıkarak Ben Atatürk ilke ve inkilaplarının yaşanmasına, devlet yönetiminde bu ilkelerin dikkate alınmasına karşıyım!. dememe rağmen söz kemalistliğe geldiği zaman Ben kalben Kemalistim desem, bu halime ve bu sözüme ne dersiniz?
Ne diyeceğiniz malumdur!.

Benim bu halime gülerek ve benim bu halimle alay ederek Behey şaşkın başlatma kalbine, biz senin kalbine değil haline bakarız!. der ve gerçekten kemalist olmak istiyorsam, kemalist ilkeleri yaşamam ve yaşatmam gerektiğini söylersiniz değil mi?

Peki,sizler kemalizden ve kemalizmin prensiplerinden,sizler laisizmden ve laisizmin prensiplerinden en ufak bir taviz vermeyeceksiniz de, alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.) mı İslam’dan ve İslam’ın prensiplerinden taviz verecek?
Sizler Allah’ın davetine değil de, Allah mı sizin davetinize icabet edecek?

Hakkın hükmüne rağmen halkın veya çoğunluğun görüşünü kabul etmek Islam olmadığı gibi, halkın çoğunluk görüşüne rağmen Hakkın hükmünü kabul etmek de demokrasi değildir.
Allah ile kul arasına girilmez ifadesi, fitri açıdan doğru, ancak onların kullandığı manada yanlış ve şeytani bir ifadedir. Çünkü her fırsatta verdiği vesveselerle Allah ile kul arasına girerek insanları Allah’ın yolundan çevirmek isteyen şeytan aleyhillane, bu şaşkınları Allah ile kul arasına girilmez diye çığırtarak, Allah ile kul arasına kendisinden başkasının girmesini istememektedir!
İnanmadıkları halde İnandık!. ,
teslim olmadıkları halde Müslim yani teslim olduk! diyenleri, doğruluğa ve dürüstlüğe davet ediyoruz.

İster faşist, ister kapitalist olun, ancak olduğunuz gibi görünün!. diyoruz. Kur’an-ı Kerim’in yüceliğine inanmadığınız ve İslam’a teslim olmadığınız halde Elhamdülillah müslümanız!.. diyerek bizleri değil,
kendinizi aldatmayınız!.

Çünkü İslam’a inanan ve Kur’an-ı Kerim’e teslim olan bizler, müslümanın ne olup ne olmadığını sahte ve satılmış din adamlarından değil, İlahi kelamdan öğrenen insanlarız.

Çünkü inandığımız ve teslim olduğumuz Kur’an-ı Kerim, beyan ettiği apaçık gerçekler ile, kıyamete kadar kendisine inanan ve inanacak olan tüm dünya müslümanlarını, kendisine tabi ve teslim olmaya davet etmektedir.

İslam’ın ve Kur’an-ı Kerim’in hiçbir kimseye, hiçbir partiye, hiçbir devlete İlla müslüman olun, illa Allah’ın hükümleriyle hükmedin!. şeklinde bir ısrarı, bir dayatması yoktur.

İslam sadece tebliğ eder. Bu tebliğ kabul edilirse hangi nimetlerle, kabul edilmezse hangi musibetlerle karşılaşılacağını beyan eder.

Netice olarak bu bir tercih,bu bir iman,bu bir teslimiyet meselesidir.

Mehmed Alagaş / KİMLİK TERCİHİ

İslam’ın ve Kur’an-ı Kerim’in hiçbir kimseye, hiçbir partiye, hiçbir devlete İlla müslüman olun, illa Allah’ın hükümleriyle hükmedin!. şeklinde bir ısrarı, bir dayatması yoktur.

İslam sadece tebliğ eder. Bu tebliğ kabul edilirse hangi nimetlerle, kabul edilmezse hangi musibetlerle karşılaşılacağını beyan eder.

Netice olarak bu bir tercih,bu bir iman,bu bir teslimiyet meselesidir.

Dünya tarihi,
bir bakıma hak ve batıl arasındaki mücadelelerin tarihidir.
Kur’an-ı Kerim’e tabi Müslümanlar olarak,
Hak ve hakikat ölçümüz, çoğunluk veya çoğunluğun kararı değildir. Şanı yüce Rabbimizin hüküm koyduğu bir meselede,Rabbimizin hükmünü bırakıp zan ve tahminlere göre konuşan çoğunluğa veya çoğunluğun kararına uymamız, Kur’an-ı Kerim ifadesiyle sapmamız, sapıtmamız demektir.,

Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah’ın yolundan şaşırtıp saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak ‘zan ve tahminle’ yalan söylerler.
( 6-En’am 116)

Şanı yüce Rabbimiz
İnsanların hangi hükümlere göre yaşadıklarına ve nasıl idare edildiklerine hiç karışmayan (Haşa) laik bir Rab ise bizleri de laik olarak tanımlayın.
Yeter ki açıp okuyun o Kur’an-ı Kerim’i
Şanı yüce Rabbimizin laik olmadığını, laik olamayacağını bizzat görün.!
Ve, laik olmayan Allah’a kul olan Müslümanların da, laik olmadıklarını, laik olmayacaklarını anlayın..!
Ne diyorsunuz tarih tekerrür mü ediyor ?
Bir dönemin hüzünlü Müslümanı Mehmet Akif Ersoy’un belirttiği gibi, tarihten ibret almayanlar için tarih ne yazık ki tekerrür edecektir. Yobazlar İran’a diyerek Kur’an-ı Kerim’e göre Müslüman olan insanları bu yurttan sürmek isteyen ve üstelik nereye gideceklerine dair adres belirten bu cahil zihniyet, asıl itibariyle çelişkilerle dolu bir zihniyettir
Hiç kuşkusuz kafamıza göre islam, midemize göre müslümanlık olamaz!.
Kur’an-ı Kerim’e tabi Müslümanlar olarak,
Hak ve hakikat ölçümüz, çoğunluk veya çoğunluğun kararı değildir. Şanı yüce Rabbimizin hüküm koyduğu bir meselede,Rabbimizin hükmünü bırakıp zan ve tahminlere göre konuşan çoğunluğa veya çoğunluğun kararına uymamız, Kur’an-ı Kerim ifadesiyle sapmamız, sapıtmamız demektir.,

Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah’ın yolundan şaşırtıp saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak ‘zan ve tahminle’ yalan söylerler.
( 6-En’am 116)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir