İçeriğe geç

Yol Risalesi Kitap Alıntıları – Ramazan Kayan

Ramazan Kayan kitaplarından Yol Risalesi kitap alıntıları sizlerle…

Yol Risalesi Kitap Alıntıları

sefere açıktan itirazı olmayan fakat yolda olmaları gerekirken bulunmayanları anlamak mümkün mü?
yürüyüşe katılmak için “kurtarıcı mehdi” arayışında olanlar, kendilerini beklemeye alanlar ne zamana kadar bekleyecekler? belki de beklemelerini meşrulaştırmak için bu yolda başvuruyorlar.. sonuçta beklemeyi benimsemişselerse, mehdi gelse bile değişen ne olacak? mehdi ne yapabilir, yürüme iradesi yok olanlara?
iç rahatlacı, teselli verici bir bekleyiş.. deccalizmin ifsat ve imha sürecinde, “kurtarıcı arayışları.. sorumlulukları mehdi’ye ihale etme ustalığı..
Namaz mü’minin miracıdır. Nebevi tespit Allah’a yol almak. Ötelerin ötesine uzanmak. Vuslat. Öyle ki;hazerde ve seferde. Savaşta ve barışta. Ayakta ve yatakta. Varlıkta ve darlıkta. Namazla yücelme, namazla bilenme,namazla yürüme devamlı gerçekleşiyor..
Ey Hanif yolcu! Özne olarak kal, nesneleșmeden yol al
Esas olan yol da olmaktır. İhlas ve istikameti bulmaktır. Önemli olan yürüyüş sevdasının yürekleri sarması. Öyle ki bu sevda kimi zaman uykuları bölecek, kimi zaman rüyalara girecektir.
Sefer ehli zaferle şımarmayacaktı İktidar ve intikam için değil itikadları için yürüyeceklerdi.
Allah ile beraberliği yakalayıp, Firavun’un üstüne yürümek Yol arkadaşını aldıktan sonra
Yıkarak, dökerek, dağıtarak, kırarak yol alacaklarını sananlar, yerine neyi inşa edeceklerini hangi değerleri ihya edeceklerini bilmiyorlarsa geriye enkazdan başka ne bırakabilirler? Biraz da vusulsuzluğumuz, usulsüzlugumuzden değil mi? Üslûp yanlışlığından kaynaklanmıyor mu?
Şehadet ölümü beklemeden ölümsüzlüğe yürümektir.
Esas olan yol da olmaktır. İhlas ve istikameti bulmaktır. Önemli olan yürüyüş sevdasının yürekleri sarması. Öyle ki bu sevda kimi zaman uykuları bölecek, kimi zaman rüyalara girecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir