İçeriğe geç

Bir Kadını Öldürmeye Nereden Başlamalı? Kitap Alıntıları – Hatice Meryem

Hatice Meryem kitaplarından Bir Kadını Öldürmeye Nereden Başlamalı? kitap alıntıları sizlerle…

Bir Kadını Öldürmeye Nereden Başlamalı? Kitap Alıntıları

Ben bu kitabı kabustan uyanmak, uyanabilmek için yazdım.
Onu seviyorsun ve her zaman seveceksin. Onunsa yapması gereken şey gayet basit. Kendisini sevmene izin verecek. Ondan kolay ne var?
Polislere verdiğin ilk ifadede Eşim bir gün önce doğum yaptı. Çocuk bana benzemiyordu. İzzeti nefsime dokundu. Eski elektrikçi çırağıyım, elim alışık, eşimin şakaklarına elektrik verdim, ölünce sizi aradım, dedin.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize. Ve yaradana dua edin. Bir an önce sizin canınızı alsın, alsın da bir can almanın ne olduğunu anlayın diye.
ey erkekler, mevki makam ve koltuklarınızı derhal en yakınınızdaki kadına terk ediniz. eğitimli eğitimsiz, donanımlı donanımsız diye ayırt etmeyiniz. dünyadaki tüm hükümetlerin başkanları, en büyük şirketlerin ceo’ları ve tüm güç kontrol merkezlerindekiler yerlerinizi kadınlara derhal bırakın. Bir günlüğüne. iddia ediyorum ki kadınların en cahili, erkeklerin en cahilinden, daha az cahildir.
Sadece sana akmasını istiyorsun.
Tüm varlığını senin varlığına armağan etmesini.
Bir kadını öldürmeden önce ki birkaç saat içinde yemek yemeyin. Aranızda, öldüreceği kadının pişirdiği yemeği yiyenler var ki, siz onlardan olmayın. Midenize fesadı sokmayın. Gazlı içeceklerin kıyısından geçmeyin. Maazallah geğirirsiniz. Zihniniz dağılır. Elinize yüzünüze kan bulaşır. Hatta ve muhtemeldir ki kusabilirsiniz. İz bırakmamak için kusmayın.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize. Ve yaradana dua edin. Bir an önce sizin canınızı alsın, alsın da, bir can almanın ne olduğunu anlayın diye.
Bir kadını öldürmenin en kesin yolu onu anneliğinden vurmaktır. Onu iyi anne olmamakla suçlayın. Sütü az geldiği için, kilo aldığı için çocuk hasta olduğu için kızın.
Psikolojik kimi öldürme yöntemlerini siz zaten ezelden biliyorsunuz. Eve kapama, göz hapsine alma, tahakküm kurma. Bildiğiniz başını ezme, yok etme, zihnini bulandırma. Ona değersiz olduğunu hissettirmeye çalışma. Mesela sakarlığını abartın. Unutkanlığıyla ilgili şaka yağın eşin dostun içinde. Balık hafızalıdır benim güzel sevgilim, deyip gülün. Ağzınızdan çıkan sözlerle davranışınız arasındaki tezatı ilk anda idrak edemeyecek olan kadın o an be yapması gerektiğini kestiremeyeceğinden tuzağınıza düşecektir. Ona bir hiç olduğunu sık sık hatırlatın. İki ileri bir geri adım atın. Neye uğradığını şaşıracaktır. Bu şekilde bir kadını yıllarca oyalayabilirsiniz. Kedinin fareyle oynadığı gibi onunla oynayın, sersemletin, zaten yavaş yavaş ölecektir, göreceksiniz. En azından bir yaşayan ölüye dönüştüğü araştırmalarla sabittir.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapacağınıza gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize. Ve yaradana dua edin. Bir an önce sizin canınızı alsın, alsın da, bir can almanın ne olduğunu anlayın diye.
Seni sevmeyişine anlam veremiyordun. Onu öldürmeyi istemiyordun. İstemeye istemeye öldürdün!!!
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. oturup ağlayın. acziyetinize. ve yaradana dua edin. bir an önce sizin canınızı alsın, alsın da, bir can almanın ne olduğunu anlayın diye.
İlkin sizden önce bir kadın öldürmüşlerin kulak burun kesme, 6 aylık gebe kadının karnından bıçaklama, diri diri toprağa gömme gibi hayli uç noktalara varan ihtişamlı yaratıcılıkları karşısında kendinizi kesinlikle yetersiz hissetmeyin. kabul, çıtanız yüksek ama arkanız sağlam. şöyle ki tarih sizin, sahne sizin, pist, podyum, galeri, hepsi sizin. rahat olun. gevşeyin. parkta bahçede dolaşıp yeşide toprağa basın. oksijen alın.
gece uyurken bile aklın onda. işaretlere göre o da seviyor seni. sevmese o gün o köşeyi dönerken niye dönüp baksın? hani polise şikayet edecekti? demek ki hoşlanıyor senden. cilve naz niyaz numara afra tafra. gelecek dize olacak terbiye.
sen dönüp kadına baktın. ne yapmıştın. kadının boynu kesilmiş halinin üstüne vuran ayın şavkı korkutucuydu. az önce apış arana uzanan el şimdi derin bir kesikle yaralı boyuna bastırmaya, fışkıran kanı durdurmaya çalışıyor, nefes almaya çalışırken hırıltılar çıkarıyor, gövdesi depremle sarsılır gibi sarsılıyor, kuşlar gibi çırpınıyordu.
ölmüş anama küfretti orospu! dedin.
başlarını öne eğdi yeğenler. sana hak verdiler.
hallederiz dayı! dediler. hallettiler.
dayılık müessesi nedir öğrendiler. artık onlar da yeğenlerine dayılık nedir öğretebileceklerdi.
Vecd halinde yaptığın işe sen böylesine kaptırmışken kendini, arkadaşların koşup seni kadının üzerinden zorla çekip aldılar. Bıraksalar kim bilir daha kaç kez sokup sokup çıkaracaktın bıçağı. Otuz kırk kadın öldürecek kadar belki.

Arkadaşlar seni bu hezeyan, bu cinnet, bu cehennemin dibi ruh halinden çekip sürüklerken son kez baktın ona. Bu dünyada her şeyden, herkesten çok sevdiğin kadına. Annene.

Göz göre göre yaklaşan bir cinayeti önleyebilecekken hiçbir şeyin yapılmayışına. İnsanlığa inancımı kaybettiğim zamanlardı.
Kadın cinayetleri hakkında söz almak, ayağa kalkmak, gerekirse tartışma yaratmak için yazdım ben bu kitabı. Mesela “kadın cinayetleri” yerine “erkek cinayetleri” desek nasıl olur diye sormak için yazdım. Ne de olsa erkek şiddetinin doğurduğu suçlar değil mi bunlar?
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize. Ve yaradana dua edin. Bir an önce canınızı alsın, alsın da, bir can almanın ne olduğunu anlayın diye.
Evlisiniz ya, illaki hükmedeceksiniz eşyaya.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize.
Mümkünse hızla doğurtun, kalabalık şehirde yaşanmaz, taşınıp gidelim buradan, deyin, ıssız yerlere götürün. Toplumdan izole etmek iyi ve yaygın bir öldürme metodudur.
Zaman zaman olta atın. Kız arkadaşlarıyla sizin hakkınızda ne konuştuğunu anlamaya çalışın. Yoksa benden şikayet mi ediyorsun hı, deyin.
Özgüvenine oynayın.
Bir kadını öldürmenin en kesin yolu onu anneliğinden vurmaktır. Onu iyi anne olmamakla suçlayın. Sütü az geldiği için, kilo aldığı için, çocuk hasta olduğu için kızın.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Eğer ani bir şokla öldürmek isterseniz yekten intihara sürükleyin. Bel altı vurun ve sistematik olarak onu orospulukla suçlayın.
Ne kapitalizm, ne postmodernizm, ne sosyalizm, ne komünizm, ne de başka herhangi bir ideloji, erkeklik ideolojisinden bağımsız düşünülebilir.
bir kadının neresinden başlanırsa başlansın kolayca öldürebileceğini gördüm. kolundan budundan, gelmişinden geçmişinden, şakasından gülüşünden, batılı yaşam tarzını ör nek aldığından, bakire(!) olmadığından, radyoda tüm sevenlere ve sevilenlere anonsuyla bir şarkı istettiği için, sinemaya gittiği için, pantolon giydiği için, dondurmayı yalayarak yediği için, kaşından, gözünden, bakışından ben bu kitabı bunun için yazdım.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize.
Yarın Bir Kadını Öldüreceklere Tavsiyeler

1) İlkin, sizden önce bir kadını öldürmüşlerin kulak burun kesme, altı aylık gebe kadını karnından bıçaklama, diri diri toprağa gömme gibi hayli uç noktalara varan ihtişamlı yaratıcılıkları karşısında kendinizi kesinlikle yetersiz hissetmeyin. Kabul, çıtanız yüksek ama arkanız sağlam. Şöyle ki tarih sizin, sahne sizin, pist, podyum, galeri, hepsi sizin. Rahat olun. Gevşeyin.

“Ben bu kitabı yarın öldürülecek bir kadınmışım gibi son nefesimle yazdım. Ben bu kitabı yarın bir kadın daha öldürülmesin diye yazdım. Ben bu kitabı toplumsal duyarlılığa mütevazı bir katkı sunmak için yazdım.”
( ) Uçakta bile önce kendinizi kurtarın diyorlar.
Kadın cinayetleri hakkında söz almak , ayağa kalkmak , gerekirse tartışma yaratmak için yazdım ben bu kitabı. mesela “kadın cinayetleri “ demek yerine “erkek cinayetleri” desek nasıl olur diye sormak için yazdım . ne de olsa erkek şiddetinin doğurduğu suçlar değil mi bunlar ?
Bir kadının neresinden başlanırsa başlansın kolayca öldürülebileceğini gördüm.
kolundan,
budundan,
gelmişinden geçmişinden,
şakasından gülüşünden,
batılı yaşam tarzını örnek aldığından,
bakire(!) olmadığından,
radyoda tüm sevenlere ve sevilenlere anonsuyla bir şarkı istediği için,
sinemaya gittiği için,
pantolon giydiği için,
dondurmayı yalayarak yediği için,
kaşından,
gözünden,
bakışından.
Bir kadını öldürdükten sonra ne yapmanız gerektiğine gelince. Oturup ağlayın. Acziyetinize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir