İçeriğe geç

Hikaye Anlatıcısının Sırrı Kitap Alıntıları – Carmine Gallo

Carmine Gallo kitaplarından Hikaye Anlatıcısının Sırrı kitap alıntıları sizlerle…

Hikaye Anlatıcısının Sırrı Kitap Alıntıları

Olgular ve rakamlar bilgi sağlar ama hikayeler insanları harekete geçirir.
Her insanın göğüs kafesinde bir devrimin kalp atışları vardır.
Nereden geldiğini asla unutma ama onun seni tanımlamasına da asla izin verme.
Eğer hayatım bir kitap olsaydı ve bende yazarı olsaydım,hikayenin nasıl devam etmesini isterdim?
Çoğu insanın hayatında bir amaç eksikliği var.Bunun kanıtlarını her yerde görebilirsiniz:yaptıkları işle ilgilenmeyen insanların sayısının fazlalığında,eğitim sistemi sayesinde yabancılaşan öğrencilerin sayısındaki artışta ve her yerde artan antidepresan,alkol ve ağrı kesici kullanımında.
Babası ona başarısızlığın gücünü öğretmişti.Yemek masasında babası Sara’ya şöyle derdi,”Bugün hangi konuda başarısız oldun?”Eğer Sara’nın diyecek bir şeyi yoksa babası hayal kırıklığına uğruyordu.Çünkü başarısızlık yeni bir şeyler denendiği anlamına geliyordu.
Eğer dinleyiciler konuşmanın ilk aşamalarında sizinle bağlantı kuramaz ve sizi sevmezlerse,aynı bakış açısını benimsemek konusunda onları ikna etmeniz pek mümkün olmaz.
Eğer tutkunuzu hala bulamadıysanız,kendinize daha iyi bir soru sorun.Ne yapmak istiyorum? değil,İçimi şenlendiren nedir?diye sorun.
Başarının sırrı,yeniden meşgul olmak için gün doğumunu beklemeye bile tahammül edemeyeceğiniz kadar uğraşmayı sevdiğiniz bir şey bulmaktır.
Bir fikir,sadece o fikrin sahibi diğer insanları eyleme geçmeye ikna edebilirse başarılı olabilir.Aksi durumu,fikirler bir insanın beyninde ateşlenen nöronlardan ibarettir.
Insanlar daha iyi bir hayat surebilmenin mumkun oldugunu bilmek ister.
Eger karakterlerin nereden geldiklerini bilmiyorsaniz nereye gittiklerine de aldirmazsiniz. Gecmisin sunduklari, gelecek icin de bir vizyon yaratir.
Savaş tarihinde hiçbir zaman bu kadar çok kişi, bu kadar az kişiye bu kadar çok şey borçlu olmamıştır. Winston Churchill
Kültürün yoksa bir bok’un’ yoktur.
Tanrı dünyayı güzel bir bahçe olarak yarattı, insan bu doğal güzelliği yoksulluğu ve cehaleti devam ettiren toplumsal yapılarla bozdu.
Papa francis
Birşey bir çırpıda açıklanamıyorsa boştur..
Duygu mantığa galip gelir. Bir insanın kafasına, ilk önce kalbine dokunmadan erişemezsiniz ve kalbe giden yol da amigdaladan başlamak üzere beyinden geçer.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Hikâyeler anlatabilen birisi dinleyicinin beynine gerçekten de fikirler, düşünceler ve duygular ekebilir. Hikâye anlatma sanatı fikirlerin savaşında en güçlü silahınız.
Hikaye anlatmak yaptığımız bir şey değildir. Hikaye anlatmak bizi biz yapan şeydir.
Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
Sofra bezinin önüne düşmüş ekmek kırıntılarını herkes kendi önündekini topluyor ve besmeleyle ağzına atıyor bereket gözün aydınlığı zihnin parlaklığı buradadır.
Allah bu dualari hemen kabul ediyor. Çünkü onlar ona karşılığında bir şey beklemeden dua ettiler. Allah böyle duayı seviyor ve kabul ediyor.
Samimi bir gülümseme konuya olan gerçek bir ilgiden doğar
Umut evrensel bir arzudur.
ikna sanatında yetenekliydi, çünkü bir kişinin zihnine giden yolun kalbinden geçtiğini kesin şekilde anlıyordu.
Her büyük ilişkinin temelinde güven olmalıdır
Hikayeniz dünyayı değiştirebilir özgür bırakın.
Saldırganların ne fikirleri ne de kurşunları kazanamazdı
Bir kağıttan değil kalbimden geldiği gibi konuştum.
Sesin değerli. Ona güven.
İyi bir kitabın içinde kaybolup gitmenin ne olduğuna hepimiz aşinayızdır. Sinirbilimciler sürükleyici bir kitap okuduğumuzda kendimizi kahramanın bedenine kattığımızı söylüyor. İnsanlar kitap okurken beyin faaliyetlerini inceleyen araştırmacılar okurların beyinlerinin kitaptaki karakterlerin yapıp etmeleriyle ve deneyimledikleri ile ilişkilenen bölümlerinde faaliyet gözlemliyor. Okurken kendimizi karakterin yerine koyuyoruz ve bedenindeki faaliyetler söz konusu olduğu oranda aslında bunu gerçekten de yapıyoruz.
Yeryüzündeki en iyi öğretmenler başarısızlık ve mücadeledir. Büyük hikayelerin hammaddesidir bunlar.
Kim olduğumu bulmak için derinlere inmem gerekti
Yinelenme bir harekete öncülük etme konusunda etkili bir tekniktir, çünkü bir fikre yoğunluk katar, yoğun fikirlerde beyinlerimize kazınır
“Bir hayalim var, bir gün...”
“Bir hayalim var, bir gün ”
“ Bir hayalim var, bugün.”
İlham alıştırma yapmayı gerektirir.
İnanıyorum ki bir yalan söylersen sadece bir yalancı olmazsın. Sana ait olmayan bir şeyi alırsan sadece bir hırsız değilsin. Ve inanıyorum ki bir başkasını öldürürsen bile sadece bir katil değilsin. Korunmayı hak eden temel bir insan haysiyeti var.
Beyinlerine seslenmeyin. Yüreklerine seslenin.
Hikaye anlatıcıları en çok sayıda insanı mümkün olan en az sayıda kelimeyle harekete geçirir.
Tek bir kişi bir uygarlık kurtarabilir. Ama fikirlerini kısa iyi seçilmiş kelimelerle açıklayamayanların büyük kitleleri ikna etme şansı yoktur.
Bir dilin kısa kelimeleri genelde daha kadim olanlardır
Ülkeye savaş zamanında liderlik etmek derin endişe zamanlarında insanları bir arada tutmak için onlarla derin ve duygusal bir bağlantı kurmanız gerekir.
Baba iş ve ev hayatı arasında denge kurman gerekiyor
Mizah vardı kendinizi özdeşleştirebiliyordunuz Ve insana eyleme çağırıyordu. Dinleyen herkesi büyülemişti.
Dünyayı değiştirmek için de harika bir fırsatımız var
Başkalarına yardım etme arzusunu motive etmek için bir hikayenin en başta anlatı esnasında gerilim yaratarak dikkati-beyindeki sınırlı bir kaynağı-sürekli canlı tutması gerektiğini bulduk.
Bize güvenildiğini hissettiğimizde veya nazik bir davranışta karşılaştığımız da oksitosin salgılanıyor ve bu kimyasal tepkime bizleri başkaları ile işbirliği yapmak için motive ediyor. Bunu empati duygusunu başkalarının duygularını deneyimleme yeteneğimizi güçlendirerek sağlıyor.
Öncesini ve sonrasını göstermek inanılmaz derecede etkili ve insanların epeyce reaksiyon yaratan bir duygusal yolculuğa çıkmasını sağlıyor
Bir insanın kafasına giden yolun kalbinden geçtiğinin farkına varmış durumda.
Her insanın gögüs kafesinde bir devrimin kalp atışları vardır
Tutkunu bul o zaman gücünü de bulacaksın.
Kökenlere dair hikayeler güven yaratır ilişkileri güçlendirir
Her zaman bir çekirdek vardır.Her birimizin içinde geldiğimiz yeri bünyesinde taşıyan bir çekirdek vardır. Kökleriyerimiz geçmişimiz. Her birimiz çok farklı şeylere doğru gelişme potansiyeline sahibiz. Çekirdeğimizden dışarıya gelişme cesaretine sahip olmamız ve bunu markamızla aynı hizada götürebilecek disiplin gösterebilmemiz kuvvetli ekonomik tasarruf göndere ve rekabetin ciddi artışa rağmen işimizin büyümeye devam etmesini sağladı
Çalışanlar iyi insanlar için çalıştıklarını bildiklerinde zor zamanlarda bir arada dururlar
Şeffaflığı onu rahatlatıcı cana yakın ve güvenilir kılıyor.
İnsanlar esinlendirildiklerinde gerçekten iyi insanlarla çalıştıklarını onlarla alışveriş yaptıklarını veya onlar için çalıştıklarını bildiklerinde motive olurlar ve bunlara değer verirler
Sana dair bilgileri okudukları veya başarılı bir şirketi Yönettiğin için insanların sana güveneceklerini varsayamazsın. İnsanlar doğal olarak şüphecidir. Eğer gardını indirir ve nazik olursan kendi hatalarını kusurlarını ve hikayeni “ Ben de senin gibiyim belki de farkına vardığından daha fazlasına benziyorum” tutumuyla paylaşırsan, beraber yapabileceğiniz şeyler çok daha fazla olur.
Gülümsemek vermek ve paylaşmak güven oluşturma sürecini hızlandırır.
Güven ve itibar oluşturmanın en hızlı yolu dürüstlükten ve özgürlükten geçtiğini keşfetti.
En büyük başarılarımı en büyük mücadelelerimle ne kazandım.
Belki de karşılaştığımız engellere ve kısıtlamalarımıza olumsuz veya kötü bir şey olarak bakmak yerine hayal gücümüzü ateşlemek ve asla tahmin bile etmediğimiz mesafelerin çok daha ötesine gitmemize yardım etmek için yararlanabileceğimiz Lütuflar harikulade hediyeler olarak bakmaya başlayabiliriz
Satın alamayacağınız şeyler adanmışlık, fedakarlık ve sadakattir-Bir fetihe katıldığınız duygusudur-.
Rakipler mal mülkü satın alabilir ama kontür satın alamaz
İnsanın öz saygısını yükseltirsiniz dünyadaki en büyük enerjiye bağlanmış olursunuz
Çalışan var bir iş için adil şekilde muamele gördüklerini hissettiklerinde para onlar için en önemli mesele olmaktan çıkıyor. Mutlu olmak istiyorlar. Sahip oldukları rolün bir anlamı olduğunu hissetmek istiyorlar.
Eğer birisinin kendisini iyi hissetmesini sağlarsınız sizi sever. Size sadık olur. Eğer birisinin kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlarsanız o zaman büyük ikramiyeyi kazandınız demektir. Bu insan ilişkilerinde hedefi tam ortasından vurmak anlamına geliyor.
Evrendeki en büyük güç olarak adlandırdı şeyi anlamalısınız-Özsaygı.
Yaptığınız işin muazzam önemini hissettiğinizde başka bir işte çalışmak zor
Hikayeler aracılığıyla şirketin vizyonunu içselleştiren çalışanlar “itibar savaşçıları” haline geliyor.
Her çalışan tüm etkileşimlerin de bu altı adımı izlemek üzere eğitiliyor: sıcak bir merhaba ile başla; empati kur; İletişim kur ve bağlantı kur; kaygıları gider; Sorunları çöz ve Güven sağla; İçten bir hoşçakal ile sonlandır.
Misyonu “mutluluk yaratmak”.
Hayatımızı hikaye biçiminde anlamlandırırız. İçsel anlatılar kurgularız, çünkü kimliğimizi biçimlendirmek ve ardımızda bir miras bırakabilmek için hayatımıza anlam ve amaç atfetmek isteriz
O küllere yeni bir anlam vermek üzere hayat hikayesini yeniden çerçeveye oturtmuştur
Okuyor ve kendi hayat hikayesinin kahramanı olmayı hayal ediyordu:)
Tüm kahramanların biyografileri ortak unsurlar içerir. Bir kahraman olmakta bunların en önemlisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir