İçeriğe geç

Başarıya Gülümse Kitap Alıntıları – Sıtkı Aslanhan

Sıtkı Aslanhan kitaplarından Başarıya Gülümse kitap alıntıları sizlerle…

Başarıya Gülümse Kitap Alıntıları

Ne kadar çok zorluk varsa bilin ki o kadar güzel başarılar var
Dünyayı bir imtihan yeri olarak görür ve imtihana kaybetmek için girilmez. Kazanmak için balarmalıyım der.
kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilecek bir enerjiye sahiptir bu genç
(necip Fazıl kısakürek)
İnsan demek; çoşku heyecan, azim, ideal ve hedef demek İnsan demek; adam gibi adam olmak demektir.
kendi sağlam, hissi ölmüş, ruhu ölmüş milletin. İşte en korkuncu hüsranın, felaketin, heybetin
MEHMET AKİF ERSOY
İnsanı diğer bütün canlılardan ayırt eden en önemli özellik, içinde var olan ruh içerideki ruh beslenmeyince dışarıdaki görüntüde çöküntü halinde oluyor..
Sevgili dostlar martin Luther’in çok güzel bir sözü var: ölmeye eğer bir gayesi olmayan insanların, yaşamaya değer bir gayesi olamaz müthiş bir söz.. önce insanların ölmeye değer bir gayesi olması gerekir. Eğer uğrunda ölmeye değecek bir gayeniz, amacınız yoksa o zaman yaşamanızın da bir gayesi yoktur. Yaşamamızın bir anlamı var mı? Büyük davalar, büyük adamlar ister .
Nefsini dinleyen genç perişan olan gençtir nefsinin kölesi olmuş, kendini nefsinin kucağına bırakmış gencin, nefsinin elinde oyuncak olan gencin vay haline. Aklınızı kullanın sizin için doğru olanı yapın.
Kişi arkadaşının dini üzeredir. Öyleyse ger biriniz kiminle arkadaşlık ettiğine dikkat etsin buyuruyor.
-sana ilk sigarayı, ik içkiyi, ilk uyuşturucuyu kim verdi?
-arkadaşım
-peki, seni namaza kim başlattı, ilk namaza kim götürdü, ilk hayrı kiminle yaptın?
-arkadaşımla
1. Gayesiz yaşayanlar
2. Bir gaye için yaşanmasını gerektiğini bilip konuşanlar ama bunu sadece dile girenler.
3.hayatta bir gaye için yaşayanlar
İnancınız ne kadar yüksekse başarma oranınızda o kadar yüksektir
Görürsem inanırım felsefesiyle hareket ettiğimiz zaman bilin ki hiçbir zaman göremeyeceksiniz. Göremediğiniz zamanda onun gerçekleşme şansı olmayacaktır. İnancınız yoksa hiçbir zaman başaramazsınız
oda yaklaşık seksen milyonluk toplum içerisinde ve özellikle on sekiz yaş altı, yirmi yedi milyon gencin olduğu ülkemizde olabildiğince duyarlı genci yakalayabilmek. Olaylara, gidişata karşı geleceğiz kendimizi sorgulayacağız, kimseden bir şey beklemeden içimizdeki muhteşem potansiyelin farkına varmaya çalışacağız .
Gençlerin duyarlı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Özellikle günümüzde gençleri yoldan çıkaran, gençleri hedeflerine, hayallerine kilitlenmekten alıkoyan, gençler her gün hedeflerine doğru adımlarını atarken; o hedeflerine doğru attıkları adımları belki de boşa çıkarmak için çaba sarf eden çok ciddi organizasyonlar, sistemler, Çok ciddi etkenler var
Sorunlar her yerdedirler. Sorunlardan yalıtılmış hiçbir yer ya da kişi yoktur. Yeryüzünde sorunsuz kimse var mı?
Gövdeyi öldürenden çok, ruhu öldürenden korkun. Ölümlerin en korkuncu, ruhun ölümüdür.
Eflatun
Destanları yazdıran şey imkansızlıklardır.
Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülük,karşılaştığı zorluklara teslim olmasıdır.
Devletler, kontrollerine aldıkları muhalefet hareketlerini, ayaklanmaları ya da devrimleri, dışında kaldıklarından daha kolay engeller.
Bunca imkana ve güzel fırsatlara rağmen gerçekten başarılı olmamız gerektiği kadar başarılı mıyız?
İnandığımız tek doğru vardır. O da mutlak olan doğru değil,kendimize ısrarla söylediklerimizdir.
Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse,insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.
Konfüçyüs
“İnsanlar üç çeşittir:

1. Gayesiz yaşayanlar.

2. Bir gaye için yaşanması gerektiğini bilip konuşanlar ama bunu sadece dile getirenler.”

3. Hayatta bir gaye için yaşayanlar.”

“Bu tarif; yaşayan ve beklentisi olan, nefes alıp veren bütün insanlar için geçerli olan bir formüldür.

H- Hedef
A- Azim
M- Mücadele
S- Sebat (Sabır)
İ- İstikrar

Eğer yaşanmakta olana başkaldırıyorsanız ve gençseniz, yaşadığınız her ne olursa olsun serüvendir.
“Hayatın ne olduğunu, onun güzelliğinde aramak ve bunu doğru hedeflere doğru yönlendirmek gerekir.”

Maksim Gorki

“Yapmanız gereken bir işi, bir sorumluluğu ertesi güne bırakmayın. Leonardo Da Vinci’nin bu konuya değinen bir sözü hatırıma düşüyor; ‘Bir işin gittiğini görmeden ölmek istiyorsanız yarın deneyin. Çünkü yarın hiçbir zaman gelmeyecek.’ Yarının zaten kendi yükü var. Sanki yarın bomboş bir gün mü? ‘Bugün çalışmayacağım, yarın çalışacağım.’ İyi de yarın Allah zaten bir sorumluluk verecek. Ertesi günün kendi içine zaten ağırlığı var.”
“Çalışmak için müsait gün, saat ve ilham bekleme. Bil ki her gün, her saat çalışmanın en müsait zamanıdır. Çalışmak için müsait yer ve köşe arama. Bil ki her yer ve her köşe, çalışmanın en müsait yeridir.”
“Hayat; yıllarca süren eğitim, kurulan hayaller, yaşanan hayal kırıklıklarıyla doludur.”
“Başarının olmazsa olmaz kuralı, yapmaktır. Yapmayı anlamlı kılan bir kural vardır: Bitirmek. Bitmeyen iş, yapılmamış iş gibidir.”
“Dinlenme dışında ara vermek, durmak yok. Hiçbir engel tanımayacağız. Bizi durdurmak isteyen her şeyle amansız bir şekilde mücadele edeceğiz. Sığınacağımız hiçbir bahane olamaz. Mazeret hiçbir başarısızlığı gizleyemez. Başkalarını kandırmak zorunda değiliz. Kendimizi kandırmak ise bize hiçbir şey kazandırmaz.”
“Bir insan güzel bir işe kalkıştığında ‘Başaramazsın’ demek ona yapılabilecek en kötü uyarıdır.”
“Tabiattaki tüm sistemler bir görevi tam olarak yapılması gerektiği anda yaparken, biz niçin erteliyoruz? Allah’ ın yarattığı bütün varlıklar yapmaları gereken zamanda yapıyor. Çiçek açması gereken zamanda açıyor. Sistem çalışıyor. Peki, sen; aklı ve düşünme özgürlüğü olan, geçmişi geleceği görebilen, Allah’ ın en mükemmel varlık olarak yarattığı ey insan! Yapılması gerekeni neden yapman gereken zamanda yapmıyorsun?”
“Cesaret gösterebilenler risk almaya hazır olanlardır. “
“Değişmek istiyorsanız hemen şimdi başlayın. Bilin ki bugün değişmek için adım atmayan, yarın hiç atamaz. İniş çıkışlarla dolu bir hayatta yaşadığımızı biz de biliyoruz. Boğuştuğumuz sorunların biteceği bir günü bekleyerek ömrümüzü tüketerek hiçbir sorunu çözemez.”
“Kabul edelim ki gerektiği kadar cesarete sahip değiliz. Kolaylıkla kendimizi kürsüye taşıyamıyoruz. İnanmıyorsanız buyurun kendinizi test edin; televizyon ya da radyoda canlı yayına katılmayı deneyin, şiddetle heyecanlandığınızı göreceksiniz. Çoğu insan yaşayacağı sinir gerginliği nedeniyle telefon edemez. Katıldığınız seminerde ayağa kalkıp binlerce insanın içerisinde soru sormayı deneyin. Kalabalık bir insan topluluğunun karşısına geçip mesaj vermeye çalışın. İçinizdeki kalıpların sizi nasıl engellediğini göreceksiniz. Bu kalıpları yıkın. Bunları yıkamazsanız, bilin ki daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız.”
“Korku; içinizdeki güzellikleri yok eder.”
“Çoğumuzun başaramama nedeni hedefsizliğimiz değil, hedefimizin bulanıklığıdır. Kesinlik tam olarak neyi, nasıl, neye, nerede, ne zaman ve ne kadar yapmak istediğinizi belirtmektir. İçimizdeki bu soruların cevaplarını bulmamız gerekiyor. Aksi taktirde ömrünüzü tüketirsiniz.”
“Hedefler bulanıksa bilin ki başarma şansı her zaman daha düşüktür. Kesin olmayan hedef, uğrundaki binlerce saatlik emeği boşuna çıkartır.”
“Bir damla suyu çok küçümsüyoruz oysa yumuşacık su damladığı taşları deliyor, biriktiğinde gemileri yüzdürüyor.”
“Denizlerin derinliklerindeki inciye ulaşmak istiyorsanız, bilin ki derinliklerde dolaşmayı göze almalısınız. “
“Siz rüzgara nereye gitmek istediğinizi fısıldadınız mı? Rüzgar için zor değil ki, yüzlercesini götüren rüzgar sizi de alır götürür o başarıya. Ama gel gelelim maalesef biz nereye gideceğimizi bilmiyoruz. “
“Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgar fayda vermez. Bakıyorsunuz okyanusun ortasında nereye gideceğini bilmeyen bir gemi. Çok fazla rüzgar esiyor, rüzgar alıp diğer gemileri götürüyor ama o nereye gideceğini bilmiyor, kararsız.”
“Hayat kıvrımlı yollarla doludur. Bazı sapakların sizi inanılmaz güzelliklerle dolu ovalara götürdüğünü görürsünüz fakat bazı yolların ucunda da sonu ölüme çıkan uçurumlar vardır. Tehlikenin başına geldiğinizde artık her şey bitmiş olur. Sona gelmeden önce yolunuzu değiştirebilirsiniz.”
“Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız. Bu bir nevi mücadeledir. Kazananlar her zaman en güçlü ya da en hızlı olanlar değil, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.“
Her şey insanın kafasında bitiyor. Başarı, başarısızlık, mutsuzluk, galip gelme ve mağlup gelme…
Ama nefis onu hemen yoldan çıkarmaya çalışıyor. Gel! diyerek bütün cazibesini kullanıyor. Dünya güzel, dünya nimetleri, dünya zevkleri, dünya eğlencesi güzel Her türlü cazibesiyle yoldan çıkarmaya uğraşıyor.
Hayatta başarılı olmak istiyorsan, kısa yoldan köşeyi dönmek yok. Gözyaşı ve alın teri var. Seni hayallerinden uzaklaştıracak şeylerden uzak durman lazım. Dünyanın dört bir tarafında Müslüman kardeşlerin zulüm altındayken, senin de bir şeyler yapman lazım. Sana da düşen görevler var. İnsanlık seni bekliyor. İnsanlık senin onlara uzatacağın eli bekliyor. İnsanlık senin yüreğini bekliyor.
Kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilecek bir enerjiye sahiptir bu genç.
Necip fazıl Kısakürek.
Başarılı İnsan;
DAİMA İLERLEMEK VE YÜKSELMEK PEŞİNDEDİR.

Çünkü ilerleyemeyen geri kalır ve geri kalın doğuracağı zarar, yükselmeye çalışırken tüketilen güçten çok daha maliyetlidir. Geri kaldığımız zaman az emek harcamıyorsunuz. İlerlemek için harcadığınız 10’sa, ilerlemediğinizde geriye düştüğünüz zaman geriye düşmenin size getireceği zarar 100’dür. Fatura daha ağır

Duyarlı bir gençlik olmanın ilk şartı; eyleme geçmektir. Karar almak, o kararı hemen uygulamaktır. Yoksa her gün milyonlarca insan binlerce karar alıyor. #8212; #8212; #8212; #8212; #8212; #8212; #8212; #8212; #8212;.
/Eyleme geçmeyen hiçbir karar hiçbir anlam ifade etmiyor./
Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi.
En büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi.

JAMES ALLEN

Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması,zeki bir adamın tembelliginden iyidir.
G.Gracian.
Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir.
G.Gracian
Bazıları hayallerini rüyada görmek için çalışır bazıları ise hayallerini gerçekleştirmek için çalışır
Peki sizn hayaliniz ne
Destanları yazdıran şey; IMKANSIZLIKTIR
#TAKİL EDİN LUTFEN
Ölmeye değer gayesi olmayan insanların yaşamaya dair bir gayesi olmaz
#takipederseniz sevinirim#
Hayal gücü bilgiden daha önemlidir
Hiç kimse başarı merdiveninden elleri cebinde tırmanmamıştır
Bir cerrah nasıl ki bir yara açar hemde merhem surer
Başımıza gelen her olayın bize öğreteceği bir şey vardır
Azimli insanlar dağa benzer onlara yaklaştıkça büyüdüklerini görürüz
Buna karşılık azimli insanlar serapa benzerler yaklaştıkça kaybolurlar
Zaman öyle bir kılıçtır ki sen onu hayırlı meşguliyetlerde kullanmazsan, o seni hayırsız işler yaptırarak yaralamaya başlar.
Nedir zaman,nedir?
Bir su mu, bir kuş mu?
Nedir zaman,nedir?
İniş mi? Yokuş mu?

Kime kaçsam ondan;
Ha yakın,ha ırak?
Kime kaçsam ondan;
Ya sema,ya toprak
Necip Fazıl KISAKÜREK

Ölmeye değer bir gayesi olmayan insanların,yaşamaya değer bir gayesi olmaz.
Martin Luther
Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse,insan da acı çekmeden olgunlaşmaz.
Konfüçyüs
Azimli insanlar dağa benzer. Onlara yaklaştikça büyüdügünü görürsun.Azimsiz insanlar seraba benzer. Yaklaştikça kaybolurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir