İçeriğe geç

Seyyah Kitap Alıntıları – John Katzenbach

John Katzenbach kitaplarından Seyyah kitap alıntıları sizlerle…

Seyyah Kitap Alıntıları

Eğer gerçekten biliyorsan ve sessiz kalırsan sen de kesinlikle eşit derecede suçlusun. Bu tür insanlar için de ayrı bir hapishane olmalı.
Ama bize mutluluk veren şey bizi dehşete de sürükleyebilir.
Unut gitsin. Ama nasıl?
Bir ara gözü tam tepesindeki aya ilişti. Sanki elini uzatsa dokunacak kadar yakınındaydı.
İyilik kazansa bile bunu yapabilmek için kötülüğün seviyesine inip, onun kurallarına göre mücadele etmelidir. Ve sevgili kardeşim bu da aslında yenilgiden bile beterdir.
Çılgınlığın ve intikam arzusunun gücünü küçümseme.
Bilgi her zaman değerlidir.
Bizim gibiler için her şey birbirine geçmiştir. Nefret ettiğimiz şeyi severiz. Sevdiğimizdense nefret ederiz. Acı zevktir. Aşk acıtır.
Suçlu eninde sonunda suç mahalline geri döner ha?
Archil’in Hector’un karşısına çıkmadan önce tüm bedenini nasıl yağladığını düşündü. Kazanacağını biliyordu çünkü yazgı böyleydi. Ama zafer gününün kendi sonunu da hızla yaklaştıracağını biliyordu. Kazanmasına rağmen kaybetti, diye düşündü ama bu düşünceyi aklından kovmaya çalıştı. Benim niyetim bu değil. Ortaçağ’daki şövalyeler ilahi destek umarak dövüşten önce dua ederlerdi. Ama ben ne yapmam gerektiğini biliyorum. Hiç kimsenin, ilahi güçlerin dahi bana ne yapacağımı söylemesine gerek yok. Şövalye Roland nasıl da kararlıydı. Ne olursa olsun borusunu çalmadı. Ve bu hem dostlarının hem de kendisinin ölümüne neden oldu. Ama ölümsüzlüğü de elde etti. Gülümsedi. Kötü bir fikir. Sen farklı mısın? diye sordu kendine. diye sordu. Bu soruya yanıt vermek istemedi. Samurayların ritüellerini, Ova Kızılderililerinin hayalet danslarını düşündü. Onlar iç güçlerine inanır, kurşunların içlerinden geçip gideceğine inanırlardı. Haklılardı da. Tek sorun içlerinden geçip giden kurşunun tahmin etmedikleri bir şekilde canlarını da almasıydı. Oturan Boğa yaşlıydı, bilgeydi. Böyle olacağını da bilirdi. Ama yine de savaștan kaçmadı.
Kimlik değiştirip, ortadan kaybolmak çok zor mudur?
İnsanı elindeki bir tüfek kadar rahat hissettiren hiçbir şey yok
İyilik kazansa bile bunu yapabilmek için kötülüğün seviyesine inip, onun kurallarına göre mücadele etmelidir. Ve sevgili kardeşim bu da aslında yenilgiden bile beterdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir